سبک های طراحی دکوراسیون داخلی در معماری
سبک هاي طراحي دکوراسيون داخلي در معماري
معماري تلفيقي از علم و هنر در راستاي طراحي و اجراي فضاها و بناهاي مورد نظر است . تعاريف بسيار متفاوتي براي رشته معماري ارائه شده که هر يک به نوعي بيانگر بخشي از فعاليتهاي مهندسين معماري و کارشناسان معماري است . همکاري و هماهنگي ميان معمار و دکوراتور داخلي مي تواند نتايج رضايت بخش به دنبال داشته باشد .
تعريف دکوراسيون داخلي
دکوراسيون داخلي در برگيرنده کليه فاکتورهايي است که در چيدمان يک فضا از آن ها استفاده مي شود به انضمام رنگ و طرح هاي مورد استفاده در محيط .
يک دکوراتيو داخلي در طراحي و چيدمان دکوراسيون داخلي يک محيط مي بايست کليه عوامل و فاکتورهاي دخيل در نتيجه کار را در نظر گرفته و از طرف ديگر بايد با نوع کاربري محيط ، ميزان فضاي مورد نياز ، سن و روحيه افرادي که قرار است از اين فضا استفاده کنند آشنا باشد .
دوره طراحی دکوراسیون داخلی در معماری
اهميت دکوراسيون داخلي
دکوراسيون داخلي يک فضا مي تواند تاثير بسيار زيادي بر ميزان بازدهي و استفاده بهينه از محيط داشته باشد . در بسياري موارد به کارگيري دانش دکوراسيون داخلي منجر به استفاده بهينه از فضاي موجود و افزايش راندمان کاري افراد شده است .
دکوراسيون داخلي در بسياري از موارد در صورتي که توسط يک کارشناس مجرب و يا تيم دکوراسيون داخلي حرفه اي انجام شود قابليت اصلاح اشکالات معماري بنا را نيز دارد . بسياري از عيوب و ناهماهنگي ها ظاهري بناها را مي توان به سادگي با استفاده از رنگ هاي مختلف و استفاده از مبلمان مناسب برطرف کرد .
بنابراين استفاده از علم طراحي دکوراسيون داخلي به منظور استفاده بهينه از فضا و امکانات موجود و همچنين در راستاي افزايش راندمان کاري و به خصوص در سال هاي اخير بسيار مورد توجه قرار گرفته است .
سبک هاي طراحي دکوراسيون داخلي
در طراحي دکوراسيون داخلي سبک هاي بسياري وجود دارد که باتوجه به کاربري خاص فضا ، سليقه افراد ، ميزان بودجه مورد نظر و بسياري موارد ديگر مي توان از يکي از اين سبک ها پيروي کرد . پيروي از يک سبک خاص در روند طراحي دکوراسيون داخلي مي تواند منجر به ايجاد انسجام وهماهنگي بيشتر در نتيجه نهايي شود .
سبک دکوراسيون مدرن
دکوراسيون به سبک مدرن به طور کلي به معناي استفاده از رنگ هاي روشن ، ساده و طراحي هاي ساده است . در طراحي دکوراسيون به سبک مدرن از موادي مانند شيشه و استيل بسيار استفاده مي شود که به رنگ ، درخشش و صيقلي بودن آن خا به محيط جلوه خاصي مي بخشد . استفاد از مبلمان ساده نيز از ويژگي هاي سبک طراحي مدرن است .
سبک دکوراسيون امروزي
در بسياري از موارد افراد غير متخصص سبک دکوراسيون مدرن و امروزي را با هم اشتباه مي گيرند در حاليکه اين ها دو سبک کاملا متفاوت هستند . سبک مدرن سبکي است که در اواسط قرن بيستم ظهور کرد داراي ويژگي ها ، قواعد و قوانين خاص خودش است در حاليکه سبک امروزي سبکي بسيار منعطف است . سبک امروزي به هماهنگي رنگ ها و مبلمان اهميت خاصي داده اما بر استفاده از مدل و فرم خاصي اصرار نميکند .
سبک دکوراسيون مينيمال
در اين سبک که درميان سبک هاي طراحي دکوراسيون داخلي از طرفداران زيادي برخوردار است مانند سبک مدرن طرفدار سادگي است و از زرق و برق و شلوغي در اين سبک اثري وجود ندارد . استفاده از رنگ هاي خنثي و ملايم از ويژگي هاي بارز اين سبک است .
سبک دکوراسيون صنعتي
اين سبک که در سال هاي اخير طرفداران خاص خود را پيدا کرده است برگرفته از فضاهاي صنعتي و شهري است و ردر بسيار موارد رد پايي از مصالح و متريال مورد استفاده در ساخت و ساز در آن ها به چشم مي خورد . از ويژگي هاي اين سبک القا حس نا تمام و نيمه کار بودن طرح است .
سبک دکوراسيون قرون وسطايي
اين سبک براي القا کردن حس نوستالژيک به افراد تلاش مي کند . برخي از فاکتورها و المان هاي سبک مينيماليسم در اين سبک به چشم مي خورد که در برخي موارد منجر گمراه شدن افراد غير متخصص مي شود .
سبک دکوراسيون اسکانديناوي
اين سبک که برگرفته از سبک زندگي ساده مردم شمال اروپا است به استفاده از رنگ هاي روشن ، مبلمان ساده ، نورپردازي شهرت دارد . عدم استفاد ه از لوازم جانبي و دکوري نيز از ويژگي هاي بارز اين سبک دکوراسيون داخلي به شمار مي رود .
سبک دکوراسيون سنتي
استفاده از مبلمان کلاسيک و فرش هايي با طرح هاي کلاسيک از بارزترين نشانه هاي سبک دکوراسيون سنتي است . استفاده از پارچه ها مخمل تيره، پارچه هاي ابريشمي و چوب هاي تيره رنگ از ويژگي هاي بارز سبک دکوراسيون سنتي به شمار مي رود . استفاده از هنرهاي دستي مانند گلدوزي نيز براي آراستن فضا در اين سبک دکوراسيون بسيار رايج است .
سبک دکوراسيون انتقالي يا ترنزيشنال
اين را مي توان تلفيقي از سبک دکوراسيون سنتي و سبک دکوراسيون مدرن به شمار آورد . استفاده ازسادگي شيشه و استيل در کنار مبلمان با رنگ هاي نيره و پارچه هاي مجلل د رکنار اسستفاده از رنگ هاي خنثي در محيط نتيجه اي خاص به دنبال خواهد داشت که طرفداران خاص خود را دارد .
سبک دکوراسيون فرانسوي
اين سبک دکوراسيون که برگزفته از سبک چيدمان مردمان اين کشور براي ساليان سال است به استفاده از رنگ هاي گرم اما ملايم شهرت دارد . استفاده از مصالح و متريالي مانند آجر و سنگ در ساخت نماي داخلي بناها از ويژگي هاي بارز سبک فرانسوي به شمار مي رود .
سبک دکوراسيون بوهميان
اين سبک که به سبک کولي وار نيز شهرت دارد از هيچ قانون و قاعدع پيروي نمي کند . در اين سبک افراد مي توانند با سليقه مختص به خود ازهر نوع و رنگ مبلماني که دوست دارند استفاده کرده و همچنين از همه رنگ ه در کنار هم استفاده کنند .
سبک دکوراسيون هاليودي
اين سبک دکوراسيون داخلي که قدمت چندان طول و درازي نداشته . اين سبک که به استفاده از مبلمان لوکس ، عتيقه جات گران قيمت و رنگ هاي سنگين و با شکوه شهرت دارد را با انتخاب صحيح رنگ و فراهم کردن تعدادي اکسسوري لوکس قابل اجرا است .
بازار کارطراحي دکوراسيون داخلي
با توجه استقبال عامه مردم از هنر دکوراسيون داخلي و تمايل آن ها براي استفاده از تخصص کارشناسان طراحي دکوراسيون داخلي به منظور خلق محيطي آراسته و مطلوب و همچنين تمايل بسياري از صاحبان صنايع و مشاغل به استفاده از خدمات دکوراتورهاي داخلي در قضاهاي اداري به منظور استفاده بهينه از فضا و افزايش راندمان کاري پرسنل ، رشته طراحي دکوراسيون داخلي در سال هاي اخير از بازار کاري پر رونقي برخوردار شده است .
همچنين ميزان درآمد کارشناسان اين حرفه با توجه به ميزان مهارت و تخصص خود در اين زمينه و ساعات کاري خود بسيار قابل قبول است .
دوره هاي آموزشي طراحي دکوراسيون داخلی
با توجه به بازار کار پر رونق رشته طراحي دکوراسيون داخلي در سال هاي اخير و استقبال چشمگير علاقه مندان از اين رشته مراکز آموزشي بسياري در راستاي پاسخگويي به نياز جامعه اقدام به برگزاري دوره هاي آموزشي طراحي دکوراسيون داخلي کرده اند .
يکي از اين مراکز معتبر آموزشي مرکز آموزش مجازي پارس است . فراگيران پس از شرکت در دوره هاي آموزشي طراحي دکوراسيون داخلي علاوه بر کسب دانش ، مهارت ، توانايي و قابليت هاي مورد نياز براي ورود به اين حرفه موفق به اخذ مدرک طراحي دکوراسيون داخلي نيز خواهند شد .
با توجه به بازار کار پر رونق رشته طراحي دکوراسيون داخلي گذراندن دوره هاي آموزشي طراحي دکوراسيون داخلي مي تواند زمينه ساز ورود افراد به بازار کار باشد .