در مورد دوره حسابداری شرکت های بازرگانی چه می دانید؟
شرکت های بازرگانی به آن دسته از واحدها و سازمانهایی گفته می شود که به منظور کسب سود در راستای خرید و فروش اجناسی و یا مجموعه ای از کالاها و محصولات، اقدامات لازم را انجام می دهد. البته در نظر داشته باشید که حسابداری شرکت های بازرگانی با سایر شرکت ها تفاوت چندانی ندارد، تنها مسئلهای که در خصوص شرکتهای بازرگانی صدق میکند این است که حساب های خرید و فروش و البته نحوه نگهداری و بررسی موجودی کالا از اهمیت بالایی برخوردار است و تمرکز اصلی بر روی این دو موضوع گذاشته می شود.
در دنیای امروز با توجه به سرعت پیشرفت تکنولوژی فعالیت های حسابداری به روشهای گذشته پاسخ گو نمی باشد و نیاز است که این عملیات با توجه به علم روز تغییراتی کرده و البته به روز رسانی شود. در نتیجه این به روز رسانی، تمامی عملیات حسابداری شرکت ها توسط نرم افزارهای حسابداری انجام می شود که این نرمافزار ها علاوه بر سرعت بخشیدن به انجام فعالیت ها از میزان خطاهای انسانی در ثبت اسناد نیز تا حد زیادی کاسته است، از طرفی نرم افزارهای حسابداری باعث شده است که دسترسی به تمامی مدارک و اسناد مورد نیاز به راحتی و با سرعت بیشتری انجام شود.
و اما در تعریف شرکت های بازرگانی بایستی گفت که شرکت بازرگانی به شرکتی گفته میشود که اقدام به خرید کالاهایی می کند که هیچ نقشی در تولید آنها نداشته و در واقع تنها وارد کننده کالای مورد نظر بوده است و توانسته است بدون اعمال هیچگونه تغییری کالای مذکور را روانه بازار کرده و آن را در اختیار مصرف کنندگان قرار دهد. گفتنی است تمامی فعالیت های عمده فروشان و خرده فروشان به گونه ای یک فعالیت بازرگانی به حساب می آید که برای مدیریت بهتر آن نیاز به حساب و کتاب های دقیق تری است که در دسته حسابداری بازرگانی قرار می گیرد. در واقع در خصوص روند کار شرکت های بازرگانی این گونه میتوان گفت که گاهی این شرکت ها و موسسات اقدام به خرید نسیه و فروش نقد کالاها می کنند. در طول این پروسه خریدار خواهد توانست با زیرکی نقدینگی خود را حفظ کرده و همچنین فروشنده نیز می تواند حسابهای دریافتی خود را نقد کند. با توجه به آنچه گفته شد در بعضی مواقع حساب داری این شرکتها روند خاصی را می طلبد که نیازمند عملیات دقیقی می باشد.
اما قبل از اینکه به توضیحات کاملی در خصوص حسابداری بازرگانی اشاره کنیم قصد داریم به دو سیستم ثبت حسابداری بازرگانی بپردازیم که دانستن آنها خالی از لطف نیست و می تواند به شما کمک شایانی در فهم این نوع از حسابداری کند. چگونه می توان حساب موجودی کالاها در شرکت های بازرگانی را نگهداری کرد؟ به وسیله دو سیستمی که در ادامه به آن ها اشاره می کنیم:
به منظور نگه داشتن حساب موجودی کالا در شرکت های بازرگانی در حال حاضر دو روش وجود دارد: روش دائمی و روش ادواری.
در روش دائمی حساب موجودی کالا در خرید و فروش ها بدهکار و بستانکار می گردد و البته این امکان نیز وجود دارد که در هر زمانی از موجودی حساب گزارشی تهیه کرد. البته حسابگر میتواند علاوه بر ثبت فروش بهای نهایی کالا را نیز محاسبه کند.
در سیستم ادواری بهای کالا در جایی به ثبت نمی رسد و در طول این دوره هیچگونه گردشی وجود نخواهد داشت. همزمان با به پایان رسیدن سال اقدام به شمارش میزان کالاها و همچنین قیمت آنها می شود و در پایان موجودی به عنوان موجودی پایان دوره سال و البته موجودی ابتدای دوره سال جدید در ترازنامه ها به ثبت می رسد. در واقع تمامی فرایندها در پایان کار امکان پذیر می باشد. به طور کلی آنچه در یک سیستم حسابداری بازرگانی لازم میباشد این است که بتوان قیمت نهایی کالایی که خریداری شده را مشاهده کرد، همچنین میزان موجودی کالا، میزان فروش و البته قیمت نهایی کالای فروش رفته از جمله مواردی است که در یک سیستم حسابداری بازرگانی به آن نیاز خواهد بود. حسابدار نیاز است در کل فرایند حسابداری بازرگانی از خود دقت و توجه کاملی به خرج دهد تا بتواند جزئیات فرایند را مشخص کند.
به هنگام انجام عملیات حسابداری بازرگانی و به منظور انجام خرید کالا بایستی در نظر داشت که این امکان وجود دارد که فروشنده تخفیفاتی برای شرکت قائل شود، این تخفیفات در چهار دسته تقسیم می شود و هر کدام از آن ها بایستی به شکلی خاص در دفاتر حسابداری شرکت بازرگانی به ثبت برسد. چندین نوع تخفیف وجود دارد که در ادامه به آن ها اشاره می کنیم: اولین آن ها تخفیف تجاری میباشد که به هنگام خرید اصولاً به صورت عمده در اختیار شرکت خریدار گذاشته می شود و یا اینکه در زمان های ویژهای همچون فروش ویژه شب عید درصدی تخفیف برای کالاها اعمال می شود. آنچه در این باره از اهمیت برخوردار است این است که تخفیف های تجاری اصولا در جایی به ثبت نمی رسد و برای انجام عملیات حسابداری بازرگانی اصولاً به خرید کالا با تخفیف تجاری بسنده میشود.
دومین نوع تخفیف نیز تخفیف توافقی میباشد که در آن به گونهای از طریق چانه زدن طرفین راضی به قیمتی مشخص خواهند شد. این نوع تخفیف نیز در دفاتر حسابداری به ثبت نمیرسد و اصولاً در فاکتور به آن ها اشاره ای می شود.

تخفیف نقدی : در بعضی مواقع فروشنده تعیین می کند چنانچه خریدار می تواند قیمت کالا را زودتر از زمان مشخص شده پرداخت کند تخفیفی برای وی در نظر خواهد گرفته شد، این نوع تخفیف با توجه به اینکه به هنگام خرید مشخص نیست که شخص مبلغ را زودتر از زمان مشخص پرداخت کند یا خیر، در نتیجه فرآیند خرید بدون تخفیف ثبت خواهد شد.
تخفیف به علت عیب و نقص: در برخی مواقع ممکن است که کالایی دارای عیوببی باشد و با نمونه اولیه آن تطابق نداشته باشد. در این صورت خریدار می تواند بابت نقص کار از فروشنده تخفیفی دریافت کند و یا اینکه جنس خریداری شده را به فروشنده برگرداند که در هر دو صورت می بایست کلیه مراحل مکتوب شده و به ثبت برسد.
حساب سود و زیان در حسابداری بازرگانی
این قضیه کاملاً واضح است که سود و زیان هر شرکتی نمایانگر نتایج فعالیت شرکت مذکور در یک دوره مالی خواهد بود. به منظور ارزیابی عملکرد یک شرکت، بایستی که درآمدها و هزینههای آن در مقابل یکدیگر قرار گرفته و در حسابداری بازرگانی یک گزارش بنابر این درآمدها و هزینه ها آماده می شود که در نتیجه سود و زیان شرکت مشخص خواهد شد. در این گونه از گزارشها به اطلاعات زیر نیاز خواهد بود:
- فروش خالص
- سود یا زیان ناخالص
- هزینه های عملیاتی
- سود یا زیان خالص
- مبلغ تمام شده
- کالای به فروش رسیده
موسسه آموزش مجازی پارس، با سال ها تجربه در امر برگزاری دوره های مجازی اقدام به راه اندازی این دوره کرده است و شما می توانید شانس این را داشته باشید که در دوره مذکور شرکت کرده و اطلاعات خود را در خصوص زمینه مذکور افزایش دهید و در پایان با در دست داشتن مدرکی با اعتباری ملی فرصت های پیش روی خود را افزایش دهید. در این دوره در ابتدا به این موضوع پرداخته می شود که به منظور فعالیت در حیطه حسابداری بهتر است از کجا شروع کرد و البته به حسابداری شرکت های خدماتی نیز پرداخته می شود. حسابداری شرکت های خدماتی و چگونگی انجام آن ها و البته حسابداری شرکت های بازرگانی، نحوه انجام آن ها و صفر تا صد آن ها در این دوره مورد بررسی قرار می گیرد. همچنین به اقسام شرکت های بازرگانی پرداخته می شود و شرکت های سهامی نیز مشخص می شوند. همچنین در این دوره به طور کلی به اصل حسابداری و توضیحات مربوط به این علم پرداخته می شود و افراد با انواع مفروضات حسابداری آشنا خواهند شد. میثاق های حسابداری و معادله های حسابداری نیز در این دوره مورد بررسی قرار می گیرند. چگونگی انجام انواع مبادلات حسابداری در این دوره مورد بررسی قرار می گیرد. دیگر موضوعاتی که در این دوره به آن ها پرداخته می شود به شرح زیر است:
- نحوه تحریر دفاتر مالی ، قانونی
- نحوه ی تهیه و تنظیم دفتر کل
- نحوه ی تهیه و تنظیم تراز آزمایشی
- نحوه ی محاسبه موجودی کالای پایان دوره
- محاسبه موجودی کالا ی پایان دوره به روش ( اولین صادره از اولین وارده )
- نحوه محاسبه موجودی کالای پایان دوره
- تهیه صورت سود و زیان
- نحوه ی تهیه ترازنامه
- نحوه انتقال حساب های بسته شده به دفتر کل
- صورت وضعیت مالی (تراز)
- تراز اختتامیه
- تراز افتتاحیه سال بعد
مواردی که به آن ها اشاره شد و در دوره حسابداری شرکت های بازرگانی به آن پرداخته می شود شما را آماده می کند تا برای فعالیت در زمینه حسابداری شرکت های بازرگانی آماده شوید و البته با توجه به مهارت هایی که از دانش کامل تان در این زمینه نشات می گیرد خواهید توانست برای فعالیت به عنوان یک حسابدار توانمند آماده شوید.
مزایای شرکت در موسسه آموزش مجازی پارس:
با شرکت در دوره های این موسسه، در پایان دوره به شما مدارک ارزشمندی ارائه می شود که به لطف آن ها خواهید توانست فرصت های شغلی پیش روی تان را تا حد بسیاری گسترش دهید. همانطور که گفته شد مدارکی که توسط این موسسه به دانش پذیران ارائه می شود از اعتبار ملی برخوردار بوده و به عنوان امتیازی در رزومه شما به ثبت می رسد.