آموزش MBA گردشگری
گردشگري چيست؟
گردشگري به مفهوم سفر کردن به مکان هاي مختلف دنيا به منظور گشت و گذارو تفريح ، بازديد از امکان طبيعي ، تاريخي تفريحي و غيره است . به کسي که به منظور تفريح و لذت بردن سفر مي کند گردشگر مي گويند .
تاريخچه گردشگري
گردشگري ترجمه فارسي اصطلاح Tourism است . اين اصطلاح نخستين با در اوايل قرن نوزدهم ميلادي در کشور فرانسه مورد استفاده قرار گرفت. زماني اشراف زاده گان فرانسوي به منظور ادامه و تکميل تحصيلات و کسب دانش و تجربه به کشورهاي ديگر سفر مي کردند آن هارا توريست خطاب مي کردند ، با گذشت زمان در کشور فرانسه اين اصطلاح را در مورد کساني که براي سرگرمي ، تفريح ، لذت ، خوش گذراني و گردش به فرانسه سفر ميکردند مورد استفاده قرار در گذر زمان با تعميم وسيع تر اين اصطلاح توريست به کساني اطلاق مي شد که اصولاً به اين منظور به مسافرت مي رفتند . به مرور زمان کلمه توريست به ساير زبانهاي ديگر دنيا صادر شد . واژه توريسم از مشتقات واژه توريست است. از همان زمان توريست و توريسم به مسافرت ها و مسافريني اطلاق مي شود که با هدف استراحت، گردش، سرگرمي و آشنايي با مردم ساير کشورها و نه با هدف کسب درآمد و اشتغال به کارسفر مي کنند .
مزايای گردشگری
در دنياي مدرن امروز گردشگري به مقوله اي جهاني و صنعتي تبديل شده و سالانه بخش عظيمي از درآمد کشورها را اين صنعت تامين مي نمايد. صنعت گردشگری يکي از صنايع شناخته شده، پر منفعت و جذاب دنياي امروز است. مهم ترين مزيت صنعت گردشگري افزايش رونق اقتصادي کشورها است . صنعت گردشگردي به چند طريق منجر به ايجاد رونق اقتصادي کشورها مي شود که در ادامه به آن ها اشاره خواهيم کرد :
- تاثيرات مستقيم اقتصادي
اين دسته تاثيرات اقتصادي شامل حال مشاغلي است که به صورت مستقيم با اين صنعت در ارتباط هستند . مشاغلي مانند هتل داري ، آژانس هاي هواپيمايي و غيره .
- تاثيرات غير مستقيم اقتصادي
اين دسته تاثيرات اقتصادي شامل مشاغلي است که به صورت غير مستقيم با اين صنعت درگيرهستند . مشاغلي مانند توليد صنايع دستي ، توليدات کشاورزي و غيره .
از آنجا که طيف وسيعي از مشاغل به يکي از دو ذکر شده با اين صنعت در ارتباط هستند اين صنعت در رونق اقتصادي کشور ها نقش مهمي ايفا مي کند . در ادامه به برخي از مشاغلي که با صنعت گردشگري در ارتباط هستند اشاره خواهيم کرد .
هتلداري و کليه مشاغل زير مجموعه آن
هتلداري ومتصديان کليه مراکز اقامتي که يکي از اصلي ترين مشاغل در گير با صنعت گردشگري هستند
رستوران داری
- رستوران داران و به خصوص رستوران هاي مستقر در هتل ها و مراکز تفريحي از ديگر مشاغل درگير با صنعت گردشگري هستند .
- متصديان مراکز تفريحي ، بناهاي تاريخي و کليه اماکن ديدني
- اين مراکز جز پر بازديدترين مزاکر توريستي هستند و از اين طريق به کسب درامد مي پردازند
- شرکت هاي هواپيمايي و کليه مشاغل زير مجموعه آن ها اعم از آژانس هاي هواپيمايي و غيره
کارمند آژانس هاي مسافرتي يکي از تاثيرگذارترين مشاغل اين عرصه به شمار مي رود . گاهي ارائه يک تور لحظه آخري با شرايط ويژه و نرخ مناسب توسط کارمندان آژانس هاي هواپيمايي زمينه ساز يک سفر پيش بيني نشده است که منجر به ايجاد گردش پول در چرخه اقتصاد خواهد شد .
متصديان برگزاري نمايشگاه هاي داخلي و بين المللي
دست اندر کاران نمايشگاه هاي بين المللي نيزبواسطه حضور گردشگران خارجي از مزاياي اين صنعت بي بهره نخواهند ماند .
توليد کنندگان انواع صنايع دستي
صنايع دستي از پر طرفدارترين سوغاتي ها و يادگاري هاي مورد علاقه گردشگران است .
شرکت هاي بيمه و پرسنل آن ها
از آن جا که در دنياي امروز بيمه يکي از اسيس ترين و مهم ترين مباحث در هر زمينه به شمار مي رود و صنعت گردشگردي نيز از اين قاعده مستثني نمي باشد، اين صنعت در اقتصاد شرکت هاي بيمه نيز تاثير گذار است . صنعت گردشگري علاوه بر پيامدهاي مثبت اقتصادي داراي تاثيرات مثبت اجتماعي و فرهنگي هم هست .
با توجه به تاثيرات چشمگير اين صنعت بر اقتصاد کشور ها ، در سال هاي اخير بسياري از دولت ها اقدام به سرمايه گذاري در اين صنعت و جذب گردشگر به طرق مختلف نموده اند .
مديريت گردشگري |MBA گردشگري
مديريت گردشگري شاخه اي از مديريت است که به نظارت بر کليه امورات مربوط به صنعت گردشگري مي پردازد . با توجه به تنوع زياد مشاغل در گير با صنعت گردشگري که منجر به گسترده گي وسيع حيطه نظارت و فعاليت مديريت گردشگري مي شود ، مديران اين حرفه بايد از دانش ، مهارت و قابليت هاي زيادي برخوردار باشند . مديران گردشگري بايد در حيطه هاي مختلف زيادي صاحب نظر شوند .
ضرورت مديريت گردشگری |MBA گردشگری
با توجه به اهميت اين صنعت و توجه چشمگير دولت ها به اين صنعت به منظور بهره برداري از مزاياي اقتصادي آن و همچنين گسترده گي حيطه مشاغل در گير با اين صنعت تنها راه کنترل و هدايت آن استفاده از مديريت گردشگري به منظور سامان دهي اين مشاغل در راستاي افزايش بهره وري اقتصادي از اين صنعت است . از سوي ديگر همانطور که قبلا نيز به آن اشاره کرديم صنعت گردشگري داراي پيامد هاي دو جانبه فرهنگي و اجتماعي نيز هست و از آن جا که مشاغل درگير بااين صنعت به عنوان نمايندگان کشور ميزبان با گردشگران در ارتباط هستند بايد به صورت خاص و ويژه از مقررات و ديسيپلين کاري خاصي پيروي کنند که اجراي کليه اين موازين در گرو مديريت گردشگري | MBA گردشگري موثر است. به همين دلايل مديريت گردشگري | MBA گردشگري از اهميت ويژه اي برخوردار است .
بازار کار و درآمد مديريت گردشگری| MBA گردشگری
با توجه به روند روبه رشد صنعت گردشگري ، تمايل دولت ها براي رونق بخشيدن اين صنعت و گسترده گي مشاغل مرتبط با صنعت گردشگري بازار کار مساعدي براي فارغ التحصيلان رشته مديريت گردشگري | MBA گردشگري پيش بيني مي شود. با توجه به شرايط مساعد بازار کار مديريت گردشگري | MBA گردشگري گذراندن دوره هاي آموزشي گردشگري به متقاضيان ورود به بازار کار توصيه مي شود .
با توجه به اين امر که صنعت گردشگري در شمار صنايع لاکچري دنيا قرار دارد و اولين شرط برنامه ريزي براي سفرهاي تفريحي تامين بودجه آن است ، اين صنعت جز صنايع پردرامد دنيا به حساب مي آيد و درآمد شاغلان دراين صنعت در سطح قابل قبولي قرار دارد و بديهي است که مديران اين صنعت نيز از اين امرمستثني نخواهند بود. لازم به ذکر است ميزان درآمد شاغلان اين عرصه با نوع شغل آنها و ساعات کاري آن ها ارتباط مستقيم دارد .
دوره آموزشی مديريت گردشگری
با توجه به بازار کار مساعد پيش بيني شده براي اين حرفه ، سطح درآمد قابل قبول آن در سال هاي اخير دوره هاي آموزشي مديريت گردشگري| MBA گردشگري با استقبال بسيار زياد مخاطبان مواجه شده است . از اين رو بسياري از مراکز معتبر آموزشي اقدام به برگزاري دوره هاي آموزشي مديريت گردشگري| MBA گردشگري کرده اند . بسياري از اين مراکز آموزشي در پايان دوره آموزشي مديريت گردشگري | MBA گردشگري با نظارت سازمان ها و مراکز ذيصلاح مرتبط اقدام به ارائه مدرک مديريت گردشگري | MBA گردشگري نموده اند . يکي از اين مراکز معتبر آموزشي مرکز آموزش مجازي پارس است .
مرکز آموزش مجازي پارس با ارائه بسته هاي آموزشي مديريت گردشگري | MBA گردشگري فراگيران را راستاي رسيدن به اهداف مورد نظر ياري مي نمايد. علاقه مندان پس از گذراندن دوره هاي آموزشي مديريت گردشگري | MBA گردشگري و کسب دانش ، مهارت و قابليت هاي شغلي مورد نياز موفق به اخذ مدرک معتبر مديريت گردشگري | MBA گردشگري خواهند شد. در ادامه برخي از مهمترين سرفصل هاي آموزشي اين رشته اشاره خواهيم کرد :
- آشنايي با تاريخچه و کليه مفاهيم سفر و گردشگري
- آشنايي با صنعت گردشگري
- گونه شناسي گردشگري
- آشنايي با مفهوم سفر
- آشنايي با انواع گردشگري
- بررسي اهميت صنعت گردشگري
- بررسي آثار اجتماعي فرهنگي توسعه گردشگري
- آشنايي با منشور جهاني اخلاقيات براي گردشگران
- بررسي اهداف گردشگران
- آشنايي با ويژگيهاي خاص خدمات گردشگري
- گردشگري در قرن بيست و يکم
- بررسي و ارزيابي وضعيت صنعت گردشگري در ايران و جايگاه آن در جهان
- اهميت توسعه صنعت توريسم و چگونگي آن
- بررسي وضعيت صنعت گردشگري ايران
- نقش دولت در توسعه صنعت گردشگري
- ارتباط صنعت گردشگري و توليد ملي
- آشنايي و بررسي عوامل توسعه صنعت گردشگري
- آشنايي با آثار و پيامدهاي اقتصادي، اجتماعي و فرهنگي گردشگري
- آشنايي با مباحث مديريت، برنامه ريزي و توسعه در صنعت گردشگري
- شيوه هاي برنامه ريزي گردشگري
- برنامه ريزي و نقش آن در توسعهي گردشگري
- سطوح برنامه ريزي گردشگري
- مديريت بازاريابي گردشگري
با توجه شراي مساعد کاري براي فارغ التحصيلان رشته مديريت گردشگري | MBA گردشگري شرکت در اين دوره هاي آموزشي و اخذ مدرک مديريت گردشگري| MBA گردشگري به کليه علاقه مندان ورود به اين عرصه توصيه مي شود .