مقاله تعريف مديريت
تعریف مدیریت:
مدیریت، هنر است و تكنولوژی نیز تا حدودی این چنین است. مدیریت، هنر هدایت و اداره كسب و كار است و هدایت و كنترل سازمان و سوق دادن به سمت تحقق اهداف را شامل میشود.
مدیریت تكنولوژی:
تخصصی میان رشتهای است كه علوم پایه، مهندسی و دانش و روشهای مدیریت را یكپارچه میكند و بر تكنولوژی به عنوان عامل خلق ثروت تاكید میشود. مدیریت تكنولوژی به مفهوم مدیریت سیستمهایی است كه به ایجاد، كسب و استفاده از تكنولوژی كمك میكند. فرض اساسی مدیریت تكنولوژی این است كه تكنولوژی، مهم ترین عامل تأثیرگذار در ایجاد سیستمی مبتنی بر ثروت است.
مدیریت تكنولوژی در سطح بنگاه:
تكنولوژی باید مرتبط با نیازهای مشتری باشد، بدین جهت كه این نیازها را ارضاء نماید و به اهداف اجتماعی برسد. تكنولوژی محرك رشد اقتصادی است. مدیریت تكنولوژی اجزای مختلف عملیاتی سازمان همچون تحقیق و توسعه، طراحی، تولید، بازاریابی، پرسنل و اطلاعات را تحت تأثیر قرار داده و فعالیتهای عملیاتی و استراتژیك بنگاه را شامل میشود.
مفهوم تكنولوژی:
تكنولوژی را میتوان كلیه دانشها، ابزارها، روشها و سیستمهای بكار رفته در ساخت محصولات و ارایه خدمات، تعریف كرد. در بیانی سادهتر تكنولوژی روش انجام كار و ابزاری است كه توسط آن به اهداف خود نایل میشویم.
زلنی، چنین عنوان میكند كه هر تكنولوژی شامل سه جزء قابل تمایز از یكدیگر و دارای اهمیت یكسان است. این اجزا عبارتند از:
- سخت افزار
- نرم افزار
- مغز افزار
علاوه بر سه جزء بالا، جزء دیگری نیز باید بطور مستقل در نظر گرفته شود:
دانش فنی
دانش و تكنولوژی:
تكنولوژی، دانش لازم برای ساخت كالاها، ارایه خدمات بهتر و اداره بهتر منابعی است كه با ارزش و محدودند. توسعه و پیشرفت تكنولوژی، گسترش دانش را ده دنبال خواهد داشت. تحولات تكنولوژی اطلاعات در نیمه دوم قرن بیستم، به حجم اطلاعات موجود جهان افزوده است. این امر باعث انفجار دانش و موجب تحولات و پیشرفتهای عظیمی در تكنولوژی شده است.