مقاله طراحی داخلی و دکوراسیون

شباهت و تفاوتها:

سه عبارت معماری داخلی ، طراحی داخلی و دكوراسیون داخلی معمولا به غلط به جای یكدیگر مورد استفاده قرار می گیرند. گرچه هر سه بخش های مشتركی با هم دارند و هدف همه ی آنها بهبود كیفیت زندگی از طریق بهبود فضاست ، اما مترادف هم نیستند. تخصص معماری داخلی در مقیاس انسانی و در ارتباط با فضاهای عمومی و شخصی است. مباحث تخصصی مرتبط با معماری داخلی مباحثی چون روانشناسی رفتار ، ساختارها و خدمات پشتیبانی ، مواد و مصالح ساختمانی ، رسانه های ارتباطی ، ارگونومی و .. است.

در طرف مقابل دكوراتورها كسانی هستند كه تنها با سطح ظاهری فضا سرو كار دارند. اغلب آنها دوره های تخصصی را گذرانیده و آموزش دیده اند. بسیار واضح است كه علیرغم اشتراكات بسیار ، این سه رشته مترادف هم نیستند و در حوزه ای كاری متفاوتی فعالیت فعالیت می كنند. جامعه طراحان داخلی آمریكا ، طراح داخلی را چنین تعریف می كند: متخصصی برای طراحی فضاهای داخلی با عملكرد و كارایی بالا كه تخصص خود را از طریق آموزش های رسمی كسب كرده است. مهمترین بخش حرفه ی یك طراح داخلی ، داشتن هنر و علم درك رفتار مردم به منظور ایجاد فضاهای كاربردی خلاقانه درون ساختارهایی ست كه معماران داخلی طراحی كرده اند.

7 اصل در طراحی داخلی:

1.  نور( عنصری كه توان دیدن را به فرد می دهد) 2. فرم( توده ی فیزیكی یك شی است كه سه بعدی بوده و وزن دارد) 3. فضا ( همان محدوده ی در دسترس كاربر است)4. بافت ( مشخصه ای از یك شی ، كه با لمس كردن یا دیدن به چشم می آید)5. شكل ( خط بیرونی یك شی را تكیل می دهد) 6. رنگ ( همان خاصیت بصری فرم است) 7. حجم ( عنصر مهم طراحی داخلی است كه بصورت اجسام توپر  تو خالی نمایان گشته است).

سبك شناسی :

  • آسیا منطقه ای است بزرگ با سبكهای مختلفی چون : ایرانی ، هندی ، چینی ، عربی و ژاپنی.
  • در فرهنگ شرق دور یك اصل مهم حكفرماست و آن اصل رابطه با طبیعت است.
  • فرهنگ شرق دور با رمز و راز و غرق دن در نیروهای طبیعت عجین شده است. استفاده از رنگهای گرم از مشخصات سبكهای آسیایی است.
  • جهان بینی شرق دور بر اساس تعادل و تعامل میان یین و یانگ است. بر اساس این نظریه ، جهان متكی بر اصول مثبت و منفی ای است كه در همه چز نفوذ كرده است.
  • از ویژگیهای سبك ژاپنی می توان به : سبكی فراخ – سادگی – روشنی و ... اشاره نمود.
  • یكی از اصول این نوع طراحی كم كردن جزئیات و توجه به سادگی است.
  • باغ آرایی ژاپنی یكی از معروفترین شیوه های طراحی فضا ی سبز است. این شیوه بر پایه استفاده از آب ، سنگ ، سنگریزه و .. استوار است.
  • سنگ در این فرهنگ مقدس است. ژاپنی ها در مكتب شینتو معتقدند سنگ روح طبیعت را در خود جای داده است.

نکته مهم:

اگر هنوز ثبت نام نکرده اید برای درخواست مشاوره تلفنی رایگان این فرم را تکمیل کنید و یا عدد 2 را به 30006016 پیامک نمایید. مشاورین مرکز در اسرع وقت با شما تماس گرفته و اطلاعات کاملی پیرامون طراحی داخلی و دکوراسیون و مدرک معتبر پایان دوره آن در اختیارتان خواهند گذاشت.

مقاله طراحی داخلی و دکوراسیون

چینی ها در طراحی داخلی تابع سه اصل زیر اند:

سادگی ، انرژی و طبیعت.

كاربرد چوب بعنوان یك متریال طبیعی زیاد در این سبك به چشم می خورد.

فنگ شویی سبكی است از زیبایی شناسی چینی! این سبك جزیی از فرهنگ خاور دور است.

فنگ شویی در صدد اعتدال بخشیدن میان انرژی هاست. مهمترین اصل فنگ شویی پرهیز از انباشتگی و بی نظمی است.

مبانی هنرهای تجسمی:

  • هنرهای تجسمی به آن دسته از هنرهایی گفته میشود كه قابلیت شكل پذیری و تجسم دارند و مستقیما با خس بینایی قابل درك اند.
  • مبانی هنرهای تجسمی را می توان به قاعد درك زبان بصری و ایجاد اثر در هنرهای تجسمی تعبیر نمود.
  • همه ی عناصر هنر تجسمی از عناصر بصری معینی شكل گرفته اند.
  • كیفیات بصری عبارتند از روابطی كه در روند سازمان دادن و نظم بخشیدن به عناصر بصری مطرح می شوند. نوع استفاده از عناصر بصری در اثر تجسمی كیفیت حسی خاص و عمومی ایجاد می كند.
  • تضاد و كنتراست می تواند باعث توجه و تاكید بر موضوع خاصی در یك تابلو نقاشیباشد و القا كننده ی حس آرامش و سكون و یا ... شوند.
  • روند سامان بخشیدن به یك اثر هنری تركیب یا كمپوزیسیون نامیده می شود.در تركیب بندی است كه وحدت اثر بعنوان كلی كه دارای انسجام درونی است ، تحقق می یابد.
  • در یك تركیب موفق اجزا از كل قابل تفكیك نیستند.
  • كادر یا قاب تصویر محدوده ی فضا یا سطحی است كه اثر تجسمی و تصویری در آن ساخته می شود.بطور كلی منظور از كادر ، همان محدوده ای از سطح است كه هنرمند برای ارائه و اجرای اثر خود بر می گزیند.
  • فضای درونی یك كادر زمانی معنا پیدا می كند كه یك عنصر بصری در درون كادر انرژی بصری آنرا فعال نماید.

كیفیات بصری عبارتند از : 1. تناسب 2. تعادل 3. تقارن 4. وحدت 5. توازن 6. تاكید 7. كنتراست 8. حركت 9. ریتم 10. هماهنگی

چیدمان :

اصول اولیه : 1. توجه به كاربری فضا و روانشناسی موقعیت 2. شناخت سبك متداول در چیدمان 3. روانشناسی رنگ 4. محل قرارگیری 5. شناخت كادر در طراحی داخلی 6. ارگونومی 7. شناخت تاثیر نور 8 . شناخت سبك 9. فضاهای كلاسیك.

سبك انگلیسی : ویلیام اند مری ( برای چیدمان فضاهای ویلایی رسمی با استفاده از رنگهای گرم بكار می رود) – كوئین آن ( در فضاهای كوچك و رسمی با رنگهای روشن و تزئینات كم ) – جورجین ( از مهمترین سبكهای دكوراسیون و سبكی كاملا رسمی و كلاسیك است) – برادران آدامز – هپل وایت ( سبكی رسمی با حسی خنثی – مردانه و زنانه بصورت تلفیقی-) – شرایتون ( سبكی خنثی با استفاده از یك سری كارهای لولا دار) – چیپن دیل.

سبك های فرانسوی : باروك ( بیشتر در كشورهای عربی و هندی بكار می رود ، پارچه كوبی روی دیوار در این دوره ابداع شد. كاخ ورسای نمونه ای است از این سبك) – روكوكو ( سبكی است شاد با رنگهای طلایی كه در ایران بسیار استفاده می شود) – امپایر یا امپراطوری ( كه بیشتر در فضاهای نظامی با تزئینات جدا تراشیده دیده می شود) – ویكتورین.

در سبك فرانسوی خطوط عمودی و افقی حذف می شود و خطوط منحنی بخود می گیرند.

خطوط دیوارها به آرك تبدیل می شود.

فضای مدرن : توجه كامل به ارگونومی – استفاده از متریال و ایده های جدید – ایجاد تصاد در فضاها – ایجاد تعادل كاملا نامتقارن – توجه به رنگ قبل از توجه به فرم – استفاده ی حداكثری از نور – مبلمان محدود – استفاده از رنگهای تند در كنار سفید ، سیاه و خاكستری – استفاده از رنگ قرمز برای ایجاد فضای تاكیدی – استفاده از فضاهای مینیمال – استفاده از فضا و وسایل بصورت چند كاربری.

توصیه های كاربردی در طراحی داخلی : 1. استفاده از هاله ای از رنگ صورتی در اتاق های كم نور و كم وسعت به همراه استفاده از پرده ها ، مبلمان و دیوارها با تركیبی از رنگ سفید و كرم. می توانیم اتاقهای بی روح و بی رنگ را به وسیله ی نصب پرده های خوش رنگ و طرحدار با نوارهای طلایی و یراق های منگوله دار می توان به محیطی تازه تبدیل نمود.

ثبت نام در دوره طراحی دکوراسیون داخلی در معماری

نظرات و دیدگاه ها

۷ روز هفته ۲۴ ساعته پاسخگوی شما هستیم.
کلیه حقوق مادی و معنوی برای وب سایت مرکز آموزش مجازی پارس محفوظ است.
طراحی و توسعه با توسط تیم IT در پارس