تاثیر انواع رژیم غذایی

تاثیر انواع رژیم غذایی 

رژیم درمانی چیست

رژیم درمانی،  یک اصطلاح گسترده در زمینه علم تغذیه است که نشان میدهد چطور میتوان یک رژیم غذایی خاص را در پیش گرفته و یا رژیمی را اصلاح کرد و البته هدف کلی آن، ارتقا سلامتی است. .  به عنوان یک درمان پیشگیرانه یا اصلاح کننده بیماری است. این رژیم درمانی برای هر فرد به صورت جداگانه در نظر گرفته شده و در آن یک روش درمانی، با استفاده از جایگزین کردن یک غذا با دیگری، نوشته میشود.
علاوه بر این، رژیم درمانی از نظر کارشناس های مختلف معنای متفاوتی داشته و میتواند با توجه به شرایط جسمانی فرد تعیین شود. بنابراین، نمیتوان برای افرادی که به عنوان مثال دچار بیماری معده هستند با افراد یکه کمی اضافه وزن دارند، برنامه و رژیم مشابهی در نظر گرفت زیرا نیاز بدن و میزان سازگاریشان در برابر برخی از مواد غذایی با یکدیگر تفاوت دارد و این احتمال هم وجود دارد که با کمبود مواد غذایی خاصی در بدن شان مواجه شوند.  
سرفصل هایی که در این مقاله شرح میدهیم شامل رژیم درمانی چیست، تعریف رژیم غذایی، آموزش تغذیه و رژیم درمانی، دوره تغذیه و رژیم درمانی ، مدرک تغذیه و رژیم درمانی ، گواهینامه تغذیه و رژیم درمانی ، راه های تقویت انگیزه لاغر شدن، راه کارهای افزایش اشتها و رژیم غذایی در دیابت هستند. 

در بازه های زمانی مشخص، کارایی رژیم باید ارزیابی شود.

تعریف رژیم غذایی

رژیم غذایی، به معنای تمام مواد غذایی است که یک فرد در یک روز مصرف میکند که میتواند بر حسب نوع و جنس فرد و نیازش کمی متفاوت باشد.قابل ذکر است که علی رغم اینکه فرد میتواند خود برنامه و رژیم غذایی اش را انتخاب کند اما باید بتواند وزنش را مدیریت کرده و از سلامتی اش نیز مراقبت کند. البته، بسیاری از فاکتورها میتواند در انتخاب انواع مواد غذایی نقش داشته باشند که مهمترین آنها نیاز و سپس، سلیقه و فرهنگ افراد است. 
با این حال، تغذیه و رژیمی مناسب و سالم است که بتواند فرد را در هر شرایطی سلامت نگه داشته و نیاز او به پروتئین، چربی، کربوهیدرات و انواع مواد معدنی و ویتامین را تامین کند؛ زیرا هدف نهایی استفاده از مواد غذایی سالم این است که فرد از نظر جسمی در موقعیت خوبی بوده و بتواند وظایف روزانه خود را به طور کامل انجام دهد. با این حال، همه افراد و خصوصا افرادی که شرایط حادتری دارند میتوانند با کارشناس های تغذیه مشورت کرده و برنامه و رژم غذایی دریافت کنند. 

آموزش تغذیه و رژیم درمانی

امروزه، افراد دیگر چندان به تغذیه سالم تمایلی نداشته و اکثرا به فست فود ها روی آورده و به نوعی سیستم غذایی خود را اصلاح و یا دگرگون کردند. با این حال، این شیوه تغذیه به هیچ وجه مناسب نبوده و میتواند سلامت افراد جامعه را به خطر بیندازد. بنابراین، همه ما میتوانیم به کارشناس های تغذیه و یا دارندگان گواهینامه تغذیه و رژیم درمانی  مراجعه کرده و در مورد یک برنامه صحیح غذایی با اومشورت کنیم تا در صورت بروز مشکل، راهکاری به ما ارایه دهد.  
با توجه به اهمیت تغذیه برای همه افراد جامعه، مرکز آموزش مجازی پارس، دوره آموزشی آموزش تغذیه و رژیم درمانی را برای دانش پذیران علاقمند و مشتاق این حیطه ارایه کرده است. در دوره تغذیه و رژیم درمانی، همه اصول و راهکارهای داشتن یک رژیم غذایی سالم به دانش پذیران آموزش داده شده و آنها برای کار در محیط های واقعی و مشورت دادن به بیماران آمادگی لازم را کسب میکنند. در پایان دوره نیز، به دانش پذیرانی که در آزمون آنلاین حد نصاب نمره را کسب کرده باشند ، مدرک تغذیه و رژیم درمانی اعطا میشود. 

رژیم غذایی هر فرد با توجه به حجم توده بدنی با دیگری تفاوت دارد.

راه های تقویت انگیزه لاغر شدن

گای اوقات، چاق بودن باعث کاهش اعتماد به نفس شده و میتواند مشکلاتی را در این زمینه برای فرد به وجود آورد. علاوه بر این، امکان دارد که سلامتی فرد به صورت جدی به خطر بیفتد. بنابراین، فرد به دنبال راه های تقویت انگیزه لاغر شدن میگردد. در این موارد، فرد باید بعد از پیدا کردن انگیزه  و تشخیص و تعیین ترکیبات مواد غذایی، روند لاغری را به تدریج پیش برده و منتظر تغییرات ناگهانی نیز نباشد. 
فرد میتواند در این مسیر، برای تقویت انگیز خود از راه حل های زیر استفاده کند: 
تعیین اهداف کوتاه مدت و کاهش مرحله به مرحله وزن
یادداشت کردن همه تغییرات و مقایسه وزن فعلی با مراحل قبلی
انتخاب یک الگوی مناسب برای مقایسه روند لاغری با آن
انتخاب برنامه های غذایی ساده، که براحتی بتوان دستورالعمل های آن را اجرا کرده و واقعا عملی باشند
تشویق و ترغیب کردن خود بعد از کاهش وزن های جزیی

راه کارهای افزایش اشتها

کاهش وزن و اشتها، برای برخی از افرا معضل بوده و سعی میکنند آنرا با استفاده از روش های نوین و سنتی درمان کرده و البته این راهکاراه علمی و تایید شده هستند. این افراد نیز میتوانند با متخصصین تغذیه مشورت کرده و برنامه پرکالری را برای افزایش اشتها و سپس چاق شدن دریافت کنند. 
افرادی که به افزایش اشتها نیاز دارند باید : 
در روز 3 وعده غذایی اصلی داشته و 2 تا 3 بار هم میان وعده بخورند. 
قبل از غذا، میوه و سبزیجات بخورند. 
هر وعده غذایی باید سرشار از پروتئین هایی مانند پنیر، ماست، گوشت، آجیل، تخم مرغ و.... باشد.
در غذایشان از سس پنیر استفاده کنند. 
در یک محیط آرام و به آرامی غذا خورند.  
در هنگام غذا خوردن، موسیقی پخش کنند. 
از شیری که کمی چرب باشد بخورند.

رژیم غذایی هر فرد با توجه به نیازها و بیماری های او تعیین میشود.

رژیم غذایی در دیابت

دیابت، یکی از بیماری هایی است که به شدت میتواند برای افراد انواع محدودیت و مخصوصا محدودیت غذایی ایجاد کند. بنابراین، این بیماران باید حتما برای خود رژیم غذایی مناسبی تهیه کرده و یا با کارشناس تغذیه مشورت کنند تا دچار مشکلات عمده و عدیده نشوند. 
بنابراین، رژیم غذایی مناسب در دیابت و برای افراد دیابتی باید شامل مواد کم چرب، بدون قند و مواد بسیار مغذی دارای کالری متوسط باشد تا سلامتی این بیماران نیز حفظ شود. البته، این رژیم غذایی با دیگر انواع رژیم ها تفاوت داشته و باید به گونه ای باشد که  پاستا، نان، غذاهای آماده و قندی را کمتر در بر بگیرد. علاوه براین، دیابتی ها میتوانند ار انواع مغزها استفاده کنند.
پیشنهاد میشود که به منظور جلوگیری از ابتلا به دیابت، وزن خود را کاهش داده و در انتخاب مواد غذایی دقت کنید. علاوه بر این، طبق تحقیقات، داشتن برنامه غذایی منظم و تایید شده که به صورت هفتگی تنظیم شده باشد میتواند، مانع خطر ابتلا به بیماری را تا حد زیادی کاهش دهد.   
 

نظرات و دیدگاه ها

۷ روز هفته ۲۴ ساعته پاسخگوی شما هستیم.
کلیه حقوق مادی و معنوی برای وب سایت مرکز آموزش مجازی پارس محفوظ است.
طراحی و توسعه با توسط تیم IT در پارس