نورپردازی چیست ؟


نورپردازی چیست ؟

نورپردازی در استودیو، با کنترل کردن کامل نورها و ایجاد تصاویری با کیفیت زیاد و با توجه به رنگ، کنتر ، وضوح و ... انجام می گردد. در نورپردازی ، ابزارهای نورپردازی برقی و غیر برقی مورد استفاده قرار می گیرند.

دو نوع گروه فلش : فلش های استودیویی (strobe) و فلش های hot shoe Flash می توان برای نورپردازی پرتره استفاده نمود.

خرید دوره نورپردازی

نورپردازی در عکاسی :

مهم ترین بخش از شاخه عکاسی(دوره سایت) ، نورپردازی در عکاسی پرتره می باشد. به وسیله نورپردازی می توان چهره و احساس درونی سوژه را به نمایش گذاشت.
 

نورپردازی-در-عکاسی


ضروری ترین زاویه های و چیدمان نورپردازی در عکاسی پرتره و انواع نورپردازی :

- نور اصلی یا  key light:

اصلی ترین نور ، نور اصلی یا key light می باشد و نورپردازی های صورت با این نورپردازی انجام می گیرد، در اصل پر قدرتمندترین نور است.

نورپردازی اصلی در پنج دسته قرار می گیرند عبارتند از:

1- نورپردازی رامبراند

2- نورپردازی پروانه ای

3- نورپردازی کلاستیک

4- نورپردازی 30 درجه یا لوپ

5- نوپردازی نیمه


نورپردازی رامبراند :

در این نوع عکاسی و نورپردازی عکس یک مثلث کوچک در زیر چشم یعنی روی گونه در قسمت تاریک صورت روشن می شود. استفاده آن برای چهرها و صورت های گرد و تپل مناسب تر است.

نورپردازی پروانه ای :

نورپردازی سایه بینی چهره کاملا زیر بینی مشخص می گردد و به لب نمی رسد. سایه که ایجاد می گردد باید کوچک باشد. چشم های کشیده، گونه ها و لب های برجسته از خصوصیت های تصویر در روش نورپردازی پروانه ای قرار دارد. از این روش نورپردازی معمولا در برنامه های گفتگوی تلویزیونی مورد استفاده قرار می گیرد.


نورپردازی کلاستیک :

مثلث برعکس از نور در قسمت تاریک چهره به وجود می آید که از زیر ابرو شروع می گردد و تا روی گونه ادامه می آید به این روش نورپردازی کلاستیک می گویند. در روش نورپردازی کلاستیک برای کشیده تر شدن چهره استفاده می شود. به این نکته باید دقت کرد نوک مثلث ایجاد شده باید تیز باشد.


نورپردازی سی درجه یا لوپ :

در نورپردازی لوپ تیغه بینی نباید سایه دار باشد فقط باید پایین بینی یک سایه کوچک خلق شود. این سایه نباید کنار بینی باشد.

نورپردازی نیمه :

در نورپردازی باید نیمی از چهره به صورت کاملا روشن و نصف چهره غیر از پلک تاریک گردد، یعنی باید در نیمه ای که تاریک است پلک روشن باشد.

نکته جالب در نورپردازی : افرادی که دارای چهره لاغری می باشد،  باید با استفاده از کمترین سایه در نورپردازی استفاد گردد، بنابراین نورپردازی 30 درجه و یا پروانه مناسب ترین نورپردازی برای صورت های لاغر است. افراد صورت گرد و پهن باید بیشترین سایه در آن ها استفاده شود. بهترین حالت برای استفاده در نورپردازی برای این افراد نورپردازی رامبراند، کلاستیک یا نیمه می باشد.


- نور فرعی یا  fill light:

نور فرعی  یا fill light ،  نوری می باشد که می تواند تمام سایه های تشکیل شده توسط نور اصلی را کم رنگ کند. سایه ها از بین نمی روند، فقط از نور اصلی خود خارج می شوند. اگر نور key light قوی عمل کند نورپردازی دچار مشکل می گردد. امکان دارد سایه های غیر اصلی را ایجاد کند، بنابراین باید از نور key light با قدرت کمتری عکاسی اجرا شود.


- نور پس زمینه یا background light:

زمانی که نور به پس زمینه می خورد باعث می شود عکس جلوه بهتری پیدا کند، اما امروزه جای خاصی در عکاسی ندارند. زیرا فون ها همگی ساده و یک رنگ می باشند و فقط با نورها بازی می گردد. (برای از بین بردن سایه روی فون استفاده می شود.)

- نور پشت یا back light:

نور پس زمینه در عکس ها یعنی نوری که از پشت تابیده می شود. تابیدن نور از پشت می توانیم rim light را ایجاد کرد. (نوری که در دو سوژه ایجاد می گردد). هر وقت توانستیم الگوهای نورپردازی را از هم تشخیص دهیم و از آن ها استفاده کنیم، آن موقع می توان زمان و نحوه کاربرد آن ها تشخیص داده و استفاده کنیم.


درباره دوره آموزشی نوپردازی :

علاقمندان برای تبدیل شدن به یک عکاس پرتره حرفه ای می توانند دوره آموزش نورپردازی را که مرکز آموزش مجازی پارس دوره را به صورت پکیچ درآورده ارایه می دهد و علاوه بر مدرک پایان دوره دانشپذیران را با شناخت انواع  آموزش نورپردازی در آتلیه و  تمام الگوهای نور، کیفیت نور، مسیر نور و نسبت نورها آشنا می کند.

آموزش نورپردازی

درباره-دوره-آموزشی-نوپردازی


نورپردازی در عکاسی صنعتی :

یکی از روش های جدید و تازه نورپردازی در عکاسی صنعتی است عکاسی به صورت حرفه ای و هنرمندانه می باشد. نوپردازی مهم ترین ویژگی در عکاسی می باشد.

نورپردازی سافت (یا نرم) : قطع کردن فلش دوربین از اولین مقدمات نورپردازی است. برای تامین نور محیط و نورپردازی، از فلش استودیومی همراه با سافت باکس استفاده می گردد که برای زاویه 135 درجه تنظیم می شود.

برای عکسبرداری صنعتی نسبت به سوژه عکس و نوع و جنس این سوژه مختلف می باشد. در ویترین های جواهر فروشی ها به این علت که روشنایی و برگشت نورحساس می باشد به دقت زیادی احتیاج دارد. استفاده از انعکاس نور در عکاسی صنعتی ، تصویرهای بسیار زیبایی را می سازد.

زاویه 90 درجه : برای اینکه عکاسی را شروع کنیم بین سافت باکس* و دوربین زاویه 90 درجه تنظیم می کنیم.  مقدار انعکاس نور در عکس دو برابر گردیده و زیبایی خاصی به آن می بخشد.

زاویه 180 درجه :  سافت باکس در مقابل دوربین قرار می گیرد یعنی زاویه های میان آن ها 180 درجه می باشد. در این وضع انعکاس نور افزایش پیدا می کند و مشخصات بیشتری نمایش داده می شود و این امکان پیدا می شود تصاویر بهتری را ضبط کرد، تنظیم زاویه تابش نور بیشتر به موضوع عکاسی وابسته است.

اندازه نور که به اجسام تابیده می شود ، دوباره به آن بازتابش می کند. این روش با استفاده از پرده سفید و یا روکش سفید انجام می گیرد. بازتابش نور باعث می شود نور تصاویر روشن تر شود، کنتر تصویر پایین آید و به سایه های اجسام و نرم شدن تصاویر کمک می کند.

اضافه کردن درخشش : باید درخشش بعضی از قسمت های ریز عکس را بالا ببریم و جزئیات را نمایش دهیم. این قسمت با منبع نور دیگری امکان پذیر است مثل : آینه معمولی یا کارت رفلکتور نقره ای که با زاویه مناسب صورت می گیرد.

برای رنگ دهی به اجسام و داشتن های لایت و زمینه ای با رنگ متفاوت می شود از فوم های رنگی بهره برد تا عکس ها را از شکل سفید و سیاه ایجاد کرده و یه کمی از رنگ را به خود می گیرد.

نورپردازی ریم لایت در عکاسی :

هنگامی که در عکاسی لبه های سوژه در عکس روشن می گردد و خارج از اینکه نور در چه زاویه و ارتفاعی قرار گرفته است نورپردازی ریم لایت را به وجود می آورد. از نور پردازی ریم لایت در عکس هایی که پشت زمینه آن ها از رنگ تیره استفاده می شود با این روش سوژه را از بک گراند جدا می کنند. البته با این روش نورپردازی ریم لایت می توان نورپردازی ریم لایت اثرات جالبی حتی با تغییر رنگ نور به وجود آورد تا به یک اثر دراماتیک* و عاشقانه رسید.

برای این نورپردازی ریم لایت در عکاسی از سافت باکس ها و شیدر بر روی فلش می توان استفاده نمود و برای این که نور داخل لنز دوربین نگردد، می توان از سرپوش نه زنبوری بر روی شیدر و شبکه زنبوری بر روی سافت باکس استفاده نمود. به این نور پردازی Edge Lighting هم می گویند و نباید این نور را با نورپردازی دیگر اشتباه گرفت.
 

نورپردازی-ریم-لایت-در-عکاسی


آموزش نورپردازی در عکاسی مدلینگ :

عکاسی پرتره یا عکاسی مدلینگ یکی از انواع عکاسی و مناسب ترین گزینه برای عکاسان مبتدی می باشد.

1- پخش کردن نور : منتشر کردن نور باعث ملایم شدن می شود. برای کارایی خوب در عکس پرتره نور ملایم مناسب است. با جای گذاری چیزی مانند کاغذ نیمه شفاف در جلوی نور، می توان یک نور ملایم داشت.

2- جلوگیری از نورپردازی گسترده و یکرنگ  : فلش ها روی دوربین تاثیر چندانی روی پرتره نخواهد داشت. نوری که از این فلش ها خارج می گردد تند می باشد و سایه ای به جای نخواهد گذاشت، به همین دلیل از سوژه یک تصویر دو بعدی خلق می گردد.

3- استفاده از نورهای پیرو : به نورهای اضافه شده بر منبع نور اصلی نورها پیرو می گویند. اینگونه نورها شامل نورهای پشت، نورهای مو و... می باشند.

4- عکس برداری تصادفی : خلاقیت جالب از عکس برداری تصادفی پرتره است.

نکته : عکس های تصادفی را بدون اجازه مدلینگ گرفته نمی شود.

مدرک نورپردازی

نظرات و دیدگاه ها

۷ روز هفته ۲۴ ساعته پاسخگوی شما هستیم.
کلیه حقوق مادی و معنوی برای وب سایت مرکز آموزش مجازی پارس محفوظ است.
طراحی و توسعه با توسط تیم IT در پارس