آشنایی با رنگ گواش


نقاشی چیست ؟

نقاشی هنریست که تصویر دو بعدی را بر روی سطح اجرا می کند و در آن عمق وجود ندارد . هر چند چار چوب آثار نقاشی عمق و فضا را به بیننده می آموزد ، این آموختن ذهنی است و در کل نتیجه رعایت قوانین خاص نقاشی می باشد. هنر نقاشی در زمینه هنرهای زیبا و هم هنرهای ساختگی مطرح می گردد. این هنر علاوه بر زیبایی صرف در تزیین اشیا مصرف کردنی کاربرد دارد.مواد مهم هنر نقاشی ، سطح و رنگ است.

سطح چیست ؟ سطح تابلو زمینه ای از گچ و سنگ ، سفال ، کرباس ، کاغذ ، پارچه و ابریشمین و ... است.

خرید دوره نقاشی گواش
 

نقاشی-چیست


انواع نقاشی :

1-   فرسک (Fresco) : فرسک به معنای نقاشی دیواری بر روی گچ مرطوب و آهک که به وسیله آبرنگ انجام می شود. به کار بردن آبرنگ به دلیل این که رنگ ها در متن دیوار نفوذ می کند و جزیی از زمینه به نظر می آیند. نقاشی فرسک در خدمت هنر معماری به کار رفته است. فرسک جزیی از فضای داخلی به حساب می آید.

2-   نقاشی روی چوب (Painting on wood) : نقاشی روی چوب بر روی بومی است که جنس آن از چوب ساخته شده است. این نوع نقاشی رنگ ها را با تخم مرغ مخلوط کرده و از قلم موهای ظریف استفاده می کنند.

3-   نقاشی رنگ و روغن (Oil Color) : در نقاشی رنگ و روغن ، روغن را با  رنگ مخلوط می کنند. رنگ روغن دیر خشک می گردد.

4-  نقاشی اکرلیک (Painting with Acrylic) : اکرلیک نوعی رنگ می باشد که از مخلوط شدن پودر رنگ و نوعی چسب حاصل می گردد. ویژگی مهم این رنگ ها آن است که تا موقعی که خشک نشده با آب ترکیب می شود اما بعد از خشک شدن دیگر با آب ترکیب نمی شود که در آخر نقاشی ضد آب می شود.

5-   نقاشی گواش (Gouache) : گواش رنگ ماده ای کدر ولی حلال شده با آب می باشد. نگارگران قدیمی ایرانی از رنگ ماده ای همانند گواش استفاده می کردند و آن را رنگ جسمی می نامیدند.


آشنایی با رنگ گواش:

گواش یک رنگ غیر شفاف است که از رنگ دانه شبیه رنگدانه شفاف آبرنگ  و مخلوط صمغ عربی (در نقاشی به عنوان یک ماده چسبنده در رنگ استفاده می شود) ساخته شده است. چنین مخلوطی باعث ضخیم شدن و سنگین شدن رنگ می شود و به همین علت نقاشی حاصل از رنگ های گواش به ظرافت آبرنگ نمی گردد.  

گواش نیز حلال در آب است و بعد از خشک شدن و گذر زمان طولانی می توان دوباره گواش به آب واکنش نشان دهد.

نکته جالب  : برای جلوگیری از ورود و رشد باکتری در تیوپ رنگ، مقداری گلیسیرین و نگه دارنده به تیوپ اضافه شود تا رطوبت آن را حفظ کند.


ویژگی های رنگ گواش :

  • رنگ گواش به آسانی می شکند، اگر رنگ به ضخامت  بالا روی صفحه نازک مالیده شود پس از خشک شدن سبک تر می شود.
     
  • به دلیل غیر شفاف بودن گواش، روشنی رنگ گواش به رنگدانه  و سطحی که روی آن نقاشی ترسیم می شود، بستگی دارد. به همین علت می توان این رنگ را روی کاغذهایی که رنگ های دیگری دارند استفاده شود و به نقاشی جلوه ای زیباتری عطا کرد.
     
  • کاغذهای آبرنگ، کاغذهای طراحی سنگین  مورد استفاده برای نقاشی گواش هستند.
     
  • گواش در بسته بندی های گوناگون وجود دارند: تیوپی، مدادی و قوطی
     
  • به راحتی قابل تمیز کردن هستند.
     

آموزش نقاشی گواش

ویژگی-های-رنگ-گواش


تکنیک های نقاشی با گواش  :

گواش یک ماده چند منظوره است. نقاشی گواش متفاوت است. نقاشی با گواش تکنیکی است از حل کردن رنگدانه های رنگ در آب ، نقاشی مورد نظر طراحی می شود. زمانی که یک نقاشی با گواش خلق می شود انعکاس نور سفیدی کاغذ از میان رنگ ها، روشنی به نقاشی می دهد.

1-     قلم هایی با سایزهای متفاوت خریداری شود: داشتن قلم هایی با سایزهای متفاوتی اهمیت دارد. با توجه به اندازه نقاشی بزرگ یا کوچک سایز قلم مو متفاوت می باشد.

2-    رنگ های با کیفیت انتخاب شود : رنگ با کیفیت ماندگاری بیشتری دارد و به مرور زمان زرد یا کمرنگ نمی گردد. توصیه به افراد مبتدی برای شروع از پالت های کوچک گواش استفاده گردد.

3-    همه چیز به تناسب قسمت های خشک نقاشی و قسمت های تر نقاشی بستگی دارد : در نقاشی با گواش می توان تیرگی و شدت رنگ در نقاشی را با میزان آبی که اضافه می شود، کنترل کرد.

4-    در نقاشی با گواش از تیره به روشن کار شود: به این معنا اگر بخشی از نقاشی سفید یا روشن است از اول تا آخر نقاشی باید همان حالت کار گردد. در این نوع نقاشی باید لایه به لایه کار انجام شود تا به اثر مطلوب برسد.

5-    نیاز به حوله های کاغذی : حوله کاغذی ، یکی از ضروری ترین کار با گواش است که باید در جعبه وسایل خود داشته باشید. نقشه یک پاکن را بر عهده دارد که برای گواش مفید است. حوله کاغذی برای اصطلاح اشتباهات و جهت دادن به رنگ در جهت های گوناگون متفاوت است.

6-    تکنیک پاشیدن رنگ در نقاشی گواش : یکی از روش هایی که به زیبایی نقاشی کمک کند، پاشیدن گواش روی نقاشی است . این شیوه کمک می کند حالت هایی مانند پخش شدن آب یا ذرات گرد و غبار معلق را به تصویر کشید. در این روش قلم موی را بین انگشت شست و انگشت میانی نگه داشته و موهای قلم مو را به عقب کشیده و اجازه دهیم به جلو پخش شود.

7-    تکنیک لایه های رنگ : گواش یک ماده لایه نازک است و مثل روغن نمی توان آن را لایه لایه به کار برد برای ساختن رنگ باید بسیار آرام و آهسته روی نقاشی کار کرد. یکی از مزایای گواش این است که بسیاری از رنگ را روی کاغذ به دست می آورد.


شیوه رنگ آمیزی با گواش :

تکنیک گواش اصولا از رنگ ها برای پوشاندن سطوح استفاده می شود. امروزه از تکنیک گواش در زمینه ها و ابعاد مختلفی استفاده می شود. تکنیک گواش در تبلیغات هنری چون طراحی پوسترها، تصویرسازی و ... به کار می رود.


آموزش نقاشی با گواش :

رنگ های گواش مات و مخملی هستند و بر خلاف آبرنگ قدرت پوشانندگی خوبی دارند و رنگ های لایه های پایین را به خوبی می پوشاند. گواش عمدتا روی کاغذهای ضخیم یا مقوا کار می شود. رنگ سفید در گواش کاربرد دارد و برای روشن کردن رنگ ها نیز استفاده می گردد. از خصوصیات خوب گواش ، پوشاندن سطوح بزرگ به صورت یک دست و یکنواخت و بدن به جا گذاشتن لکه ها و خط های ناخواسته است. می توان جاهای ناموفق را با گذاشتن رنگ های جدید اصلاح کرد. زیاده روی در اصلاح رنگ باعث ترک برداشته شدن می شود و می ریزد.


ابزارهای مورد نیاز برای نقاشی با گواش :

در تکنیک گواش قلم موهایی استفاده شود که نرم و صاف باشند. برای پوشش سطح بزرگ تر از قلم مو با شماره بیشتر، به عنوان نمونه (شماره 8) و برای سطح های کم و کشیدن خطوط از قلم موی شماره پایین به عنوان نمونه (شماره 2) استفاده شود. کاغذهای ضخیم یا مقوا پیشنهاد خوبی است. کاغذ فیل* مناسب برای گواش است زیرا از زبری مناسبی برخوردار است.  استفاده از کاسه آب و تکه پارچه در کنار کار نقاشی با گواش فراموش نشود. نقاشی با گواش برای کودکان به علت هیجان انگیز بودن بسیار مناسب است.


دوره آموزش نقاشی با گواش :

مرکز آموزش مجازی پارس به مدیریت میثم شکری ساز برای علاقمندان دوره آموزش نقاشی با گواش را برگزار نموده ، علاقمندان با ثبت نام در این دوره می توانند علاوه بر یادگیری مدرک معتبر از این دوره را دریافت نمایند.


مخاطبین این دوره :

  • علاقمندان در تمامی سنین  مختلف

مدرک  نقاشی گواش
 

دوره-آموزش-نقاشی-با-گواش

نظرات و دیدگاه ها

۷ روز هفته ۲۴ ساعته پاسخگوی شما هستیم.
کلیه حقوق مادی و معنوی برای وب سایت مرکز آموزش مجازی پارس محفوظ است.
طراحی و توسعه با توسط تیم IT در پارس