مقاله سیستم های اطلاعات مدیریت MIS
امروزه آموزش با شیوه های نوینی ارائه میشود و یکی از این شیوه ها آموزش مجازی میباشد که از جهات مختلفی همچون صرفه جویی در زمان و مکان به صرفه میباشد. نخستین گام در راستای آموزش مجازی را میتوان فرهنگ سازی ،ایجاد اعتماد و باور مردم نسبت به کیفیت بالای آموزش و مدرک آن عنوان کرد. این مرکز با بیش از ۱۰۰ مدرس و اعضای هیئت علمی دانشگاه قرارداد همکاری در جهت تدوین محتوا اعم از جزوات درسی ، امکانات مولتی مدیا و همچنین ضبط فیلم های آموزشی نموده است .
در حال حاضر مرکز پارس با اخذ مجوزهای لازم اقدام به آماده سازی بیش از 4۰۰ دوره ی آموزشی در شاخه های مختلف علمی نموده است. یکی از این دوره ها ، دوره آموزشی سیستم های اطلاعات مدیریت MIS یک دوره آموزشی بسیار کاربردی و علمی زیر گروه شاخه صنایع در مرکز آموزش مجازی پارس می باشد.
مدیریت سیتمهای اطلاعاتی (MIS) درواقع کاربرد تکنولوژی اطلاعات است در پشتیبانی از فعالیتهای تجاری, چرا که تجارت روز به روز متحول میگردد و در این میان همواره افرادی با قدرت تحلیل بالا و زاویه دید و پیشینه تجاری مورد نیاز هستند تا فرایندهای تجاری را بارورتر کنند.
مدیریت سیتمهای اطلاعاتی (MIS) درواقع کاربرد تکنولوژی اطلاعات است در پشتیبانی از فعالیتهای تجاری, چرا که تجارت روز به روز متحول میگردد و در این میان همواره افرادی با قدرت تحلیل بالا و زاویه دید و پیشینه تجاری مورد نیاز هستند تا فرایندهای تجاری را بارورتر کنند.
از این رو دانش آموختگان این رشته تحصیلی (Management Information Systems) نیاز دارند تا بیاموزند که چگونه نیازمندیهای اطلاعاتی یک سازمان را تحلیل کنند و سپس در صدد طراحی یک سیستم مدیریت امور, مبتنی بر کامپیوتر, در جهت رفع نیازمندیهای تحلیل شده برآیند, و در نهایت پیادهسازی و فرایند عملیاتی سازی سیستم طراحی شده را راهبری نمایند.
به منظور برنامهریزی و توسعه یک سیستم اطلاعاتی که پاسخگوی نیازمندیهای کاربران باشد, یک متخصص MIS بایستی با ساختار سازمانی, اهداف تجاری, عملیات بازرگانی (شامل روالهای کاری و چرخش اطلاعات میان پروسه ها) و با چگونگی برقراری ارتباط موثر با کاربران آشنا بوده و بداند چگونه سیستمی طراحی کند که فعالیتهای کاربر را تحت پوشش قرار دهد.
همچنین متخصصین MIS بایستی همواره در زمینه تکنولوژیهای اطلاعاتی بهروز بوده, صاحب توانمندیهای پایهای تکنیکی باشد تا بتوانند در انتخاب تکنولوژی مناسب در جهت پیادهسازی سیستم کامپیوتری مورد نیاز تصمیم بگیرند. بدین منظور است که که رشته تحصیلی MIS ترکیبی است از دروس کامپیوتری و تجاری.
از آنجایی که عدم موفقیت بسیاری از سیستمهای اطلاعاتی مبتنی بر کامپیوتر در واقع بهدلیل موارد تکنیکی و فنی نیست و ریشه در عدم توانایی افراد در طراحی و استفاده مناسب از سیستمها دارد, لذا افزایش درخواست برای دانش آموختگان و فارغالتحصیلان این رشته انتظار میرود.
مدیریت سیستمهای اطلاعاتی در مقابل مهندسی نرم افزار (علوم کامپیوتر)
مدیریت سیستمهای اطلاعاتی و مهندسی نرمافزار تا حدودی شبیه هستند, آنهم از این نظر که دغدغه هردو استفاده از کامپیوتر در جهت حل مسائل است. اما تفاوتهای مشخصی بین ایندو زمینه وجود دارد.
مدیریت سیستمهای اطلاعاتی (MIS)
رشته تحصیلی مدیریت سیستمهای اطلاعاتی در واقع برای آنانی است که علاقه شدیدی به کامپیوتر و تجارت دارند. وظیفه یک متخصص MIS کمک به یک سازمان است تا بتواند از سرمایهگذاری در تجهیزات و نیروی انسانی و فرایندهای تجاری حداکثر سود را کسب کند. این فرآیند تجاری ممکن است شامل برنامهریزی و توسعه یک سیستم کامپیوتری جدید یا تعبیه و اعمال روشهای نوین بمنظور توانمندسازی منابع سیستمهای موجود و افزایش کاربری آنها باشد.
یکی از المانهای بسیار مهم در زمینه کاری یک متخصص MIS توانایی تحلیل نیازمندیها است که شامل مصاحبه با مشتریان به منظور تعیین اهداف سازمانی میباشد. با تعیین اهداف است که یک متخصص MIS قادر خواهد بود برآوردی از سختافزار و نرم افزار لازم جهت نیل به آن اهداف را ارائه دهد. این فرد فرمهای مشخصات, دیاگرام فعالیتها و جداول سازمانی برنامه نویسان کامپیوتری و … را تهیه میکند تا بدان وسیله بتواند امور جاری را پیگیری نموده و در جهت خطایابی و رفع مشکلات سیستم با آنها همکاری نماید.
متخصصین MIS فرآیندهای تست نرمافزار را مدیریت کرده و از عملکرد صحیح آن طبق الگوهای برنامهریزی شده اطمینان حاصل میکنند. یک دانشآموخته رشته MIS بواسطه تعامل نزدیکی که با بحث مدیریت دارد, بخش قابل توجهی از مفاهیم درسیاش حول محور کار تیمی, رهبری, مدیریت پروژه, خدمات مشتریان و تئوریهای تجاری پایه میباشد, که یک مدیر حرفهای سیستمهای اطلاعاتی را از یک متخصص علوم کامپیوتر (مهندس نرم افزار) تفکیک میکند.
علوم کامپیوتر (مهندسی نرمافزار)
علوم کامپیوتر (و یا مهندسی نرمافزار) رشتهای است که با هدف فهم و طراحی کامپیوترها و پروسههای محاسباتی بوجود آمده است. در حال حاضر این رشته بر پیدا کردن راههای بهتر نوشتن نرمافزارهای تکنیکی مانند سیستمعاملها و واسطهای کاربری برنامههای کاربردی و پروتوکلهای شبکه تمرکز دارد. برخی مباحث بسیار دشوار رشته مهندسی نرمافزار مباحث نظری هستند مانند الگوریتمها, متدولوژی برنامه نویسی, زبانهای برنامه نویسی, مهندسی نرمافزار و هوش مصنوعی و…
بطور خاص دغدغه اصلی این رشته بهینهسازی توانمندیهای سختافزاری و دیگر فنآوریها از طریق نرمافزار است. هرچند برخی مهندسین نرمافزار نیز بعد از فارغالتحصیلی در مشاغل مشابه متخصصین MIS مشغول میشوند, در صورتی که علاقهمند هستند بیشتر در زمینههای تکنیکی و محاسباتی که تعامل زیادی با بحثهای تجاری و متخصصین این امر ندارد مشغول باشند.