معرفی مقاطع تحصیلی

مقاطع تحصیلی
دکتر میثم شکری ساز معتقد است که یک دوره کامل تحصیلی است که طی آن دانشجو، وارد دانشگاه شده و در یک رشته خاص تحصیل کرده و در نهایت به اخذ یکی از مدارک تحصیلی معتبر (کاردانی، کارشناسی، کارشناسی ارشد، دکتری حرفه‌ای و یا دکتری تخصصی) نایل می‌گردد. به شرح ذیل می باشد:
دوره کاردانی:
دوره کاردانی (فوق دیپلم) پایین‌ترین مقطع تحصیلی آموزش عالی است که به اعطای مدرک بالاتر از دیپلم و پایین‌تر از کارشناسی، به نام مدرک کاردانی (فوق دیپلم) می‌انجامد، ضوابط حاکم بر دوره‌های کاردانی با وجود اشتراک با دوره‌های کارشناسی (به خصوص کارشناسی ناپیوسته)، دارای مقررات ویژه خود نیز می‌باشد. به عنوان نمونه حداکثر طول دوره و واحدهای کاردانی به ترتیب بین ۶۸ تا ۷۲ واحد و ۳ سال می‌باشد.
دوره کارشناسی (پیوسته- ناپیوسته):
دوره کارشناسی (لیسانس) یکی از دوره‌های آموزش عالی بالاتر از دوره کاردانی است که سرانجام به اعطا مدرک کارشناسی در رشته مربوط منتهی می‌گردد. دوره کارشناسی به دو دوره کارشناسی پیوسته و کارشناسی ناپیوسته تقسیم می‌شود که از جهت شرایط ورود، تعداد واحدها، طول مدت دوره و بعضی ضوابط آموزشی دیگر با یکدیگر متفاوت می‌باشند. به‌عنوان نمونه، طول دوره و تعداد واحدهای دوره کارشناسی پیوسته غیرفنی مهندسی به ترتیب حداکثر ۶ سال و ۱۳۰ تا ۱۳۵ و در فنی مهندسی ۱۳۰ تا ۱۴۰ واحد است،
در حالی‌که طول دوره و تعداد واحدهای دوره کارشناسی ناپیوسته به‌ترتیب حداکثر ۳ سال و ۶۷ تا ۷۰ واحد می‌باشد.
دوره کارشناسی ارشد (ناپیوسته- پیوسته):
دوره کارشناسی ارشد (فوق لیسانس) یکی از دوره‌های آموزشی بالاتر از دوره کارشناسی است که سرانجام به اعطاء مدرک کارشناسی ارشد در رشته مربوط منتهی می‌گردد. محتوای آموزشی در این دوره مجموعه‌ای از مطالب نظری، آزمایشگاهی و عملی است که نسبت به دوره‌های قبل از انعطاف بیشتری برخوردار بوده و با تأکید بر پژوهش و تحقیق سعی می‌شود کارایی و مهارت لازم را در گرایش تحصیلی مورد نظر تأمین نماید. دوره کارشناسی ارشد به دو دوره، کارشناسی ارشد پیوسته و کارشناسی ارشد ناپیوسته تقسیم می‌گردد که از جهت شرایط ورود، طول مدت دوره و تعداد واحدها، نمره قبولی و سایر ضوابط آموزشی با یکدیگر متفاوت می‌باشند.
ﺗﻌﺪاد ﮐﻞ واﺣﺪﻫﺎی دوره ﮐﺎرﺷﻨﺎﺳﯽارﺷﺪ ﻧﺎﭘﯿﻮﺳﺘﻪ ﺣﺪاﻗﻞ ۲۸ و ﺣﺪاﮐﺜﺮ ۳۲ واﺣﺪ اﺳﺖ.
طول دوره در هر سه شیوه (آموزشی-پژوهشی، آموزشی ، پژوهشی) حداکثر ۲ سال مشتمل بر ۴ نیمسال تحصیلی است.
درموارداستثنایی افزایش طول مدت دوره با تشخیص شورای تحصیلات تکمیلی دانشگاه مجاز است. در هر صورت مدت دوره در هر سه شیوه نباید از ۲/۵ سال تجاوز نماید و طبق تبصره به ازاء حداقل ۸ واحد جبرانی، یک نیمسال به طول دوره اضافه می شود.
حداقل نمره قبولی در هر درس ۱۲ است.

معرفی مقاطع تحصیلی

کارشناسی ارشد پیوسته:
دوره ای ۵ ساله می باشد که پس از دوره پیش دانشگاهی آغاز شده و دانشجو پس از گذراندن تعداد واحدهای معین، به دریافت مدرک کارشناسی ارشد نائل میشود.
دانشجوی دوره کارشناسی ارشد ناپیوسته تابع آیین‌نامه آموزشی مستقل می‌باشد ودانشجوی دوره کارشناسی ارشد پیوسته، در طول تحصیل تا سقف واحدهای قابل قبول دوره کارشناسی (۱۳۵ یا ۱۴۰) تابع مقررات آیین‌نامه آموزشی دوره‌های کاردانی و کارشناسی و در سایر دروس تخصصی و پایان‌نامه و ... تابع آیین‌نامه آموزشی کارشناسی ارشد ناپیوسته خواهد بود.

دوره دکتری Ph. D:
«دوره‌ی دکتری Ph. D بالاترین مقطع تحصیلی آموزش عالی است که به اعطای مدرک می‌انجامد. هدف از ایجاد دوره دکتری، تربیت افرادی است که با احاطه یافتن به آثار علمی در یک زمینه خاص و آشنا شدن با روش‌های پیشرفته و دست‌یابی به جدیدترین مبانی آموزشی و پژوهشی، بتوانند با نوآوری در زمینه‌های علمی و تحقیقی، در رفع نیازهای کشور و گسترش مرزهای دانش، در رشته تخصصی خود مؤثر بوده و به تازه‌هایی در جهان دانش، دست یابند.
دوره دکتری به دو مرحله آموزشی و پژوهشی تقسیم می‌گردد و با دفاع از رساله پایان می‌پذیرد. هر یک از این دو مرحله‌ی دارای مقررات و ضوابط اختصاصی و جدا از سایر دوره‌ها می‌باشد.
ﻣﺪت ﻣﺠﺎز ﺗﺤﺼﯿﻞ در دوره دﮐﺘﺮی ﺣﺪاﻗﻞ ۳/۵ ﺳـﺎل و ﺣـﺪاﮐﺜﺮ ۴/۵ ﺳـﺎل اﺳـﺖ. ﺗﺤﺼﯿﻼت ﺗﮑﻤﯿﻠﯽ داﻧﺸﮕﺎه، ﻣﯽ ﺗﻮاﻧﺪ درﻣﻮارد اﺳﺘﺜﻨﺎﯾﯽ ﺑﻪ ﭘﯿﺸﻨﻬﺎد اﺳﺘﺎدراﻫﻨﻤـﺎو ﺗﺄﯾﯿـﺪ داﻧﺸﮑﺪه، ﺣﺪاﮐﺜﺮ ﺗﺎ ﯾﮏ ﻧﯿﻤﺴﺎل ﺗﺤﺼﯿﻠﯽ را ﺑﻪ ﻣﺪت ﻣﺠﺎز ﺗﺤﺼﯿﻞ داﻧﺸﺠﻮ اﺿﺎﻓﻪ ﮐﻨـﺪ، و ﯾﺎدرﺻﻮرت اﺣﺮاز ﺷﺮاﯾﻂ دﻓﺎع درﻣﻮرد ﺣﺪاﻗﻞ ﺳﻨﻮات ﺗﺼﻤﯿﻢ ﮔﯿﺮی ﻧﻤﺎﯾﺪ.
 دکتری حرفه ای:
دوره ای است ۶ ساله که پس از دوره پیش دانشگاهی آغاز شده و دانشجو پس از گذراندن تعداد واحدهای معین، به دریافت مدرک دکتری حرفه ای نائل می شود.

 دکتری تخصصی:
عالی ترین دوره تحصیلی رسمی که پس از دوره کارشناسی ارشد آغاز می شود و دانشجو پس از گذراندن تعداد واحدهای درسی معین و دفاع از رساله، موفق به دریافت مدرک دکتری تخصصی می گردد.

دوره کوتاه مدت
دوره های کوتاه مدت ،دوره های آموزشی می باشند که بعنوان یادگیری یک مهارن یا آموزش خاصی استفاده می شود این دوره ها به دلیل کوتاه بودن زمان بر گزاری و مدت ترم که اصولا زیر 400 ساعت می باشند طرفداران زیادی دارند . آموزشهایی كه مدت آن كمتر از یكسال بوده و با محتوی آموزش شخص به منظور ایجاد مهارت، افزایش دانش و یا تغییر نگرش ارائه می گردد.

دوره بلند مدت
آموزشهایی كه مدت آن بیشتر از یكسال بوده و برای افزایش دانش و مهارتهای فرد جهت ایفای نقش جدید ارائه می گردد.

ثبت نام دوره های مجازی

نظرات و دیدگاه ها

۷ روز هفته ۲۴ ساعته پاسخگوی شما هستیم.
کلیه حقوق مادی و معنوی برای وب سایت مرکز آموزش مجازی پارس محفوظ است.
طراحی و توسعه با توسط تیم IT در پارس