اهمیت مدیریت بازاریابی و فروش
بازاریابی چیست ؟
بازاریابی تعریفی درمورد مشتریان و بازار است. زمانی که یک شرکت بخواهد در فروش خود موفق شود باید نیازهای مشتری را شناخته و آن ها را فراهم نماید. در اصل بازاریابی یک نوع وسیله مدیریت است.
بازاریابی نمونه ای از برآورده کردن محصولات جدید، تهیه برشور، حاضر بودن در اینترنت، تهیه کاتالوگ های محصولات، داشتن برنامه های خبری به روز و ارایه قیمت های مناسب است.
اهداف بازاریابی :
- پیشرفت جایگاه شرکت در بازار
- بهبود رضایت مشتریان
- پایداری شرکت
- رشد سابقه شرکت
زمانی که شرکت ها از نیازهای بازار خبردار شوند و از شرایط رقبا را هم بدانند به عبارت دیگر هم از وضع در حال حاضر و هم از وضعیت هدف با خبر شوند باید به ابزارهای رسیدن به اهداف فکر کنند.
در تعریفی کوتاه تر از بازاریابی می توان اینگونه تعریف نمود :
- شامل شناختن مشتریان از قبل در تمام بازار است.
- شناسایی کالاها و خدمات به مشتریان
- رضایت مشتریان و سازمان
در بازاریابی حرف اول نگاه سازمان از بیرون به داخل است. به این معنا که نیازها و خواسته های مشتریان به برنامه های طراحی، تولید و چگونگی فروش و دیگر خدمات را معیین می نمایید نه از دیدگاه مدیران سازمان.
در گذشته فعالیت بازاریابان فقط در زمینه مشتری بود به این عنوان که کالا یا خدمت را معرفی نمایند تا مشتری به سمت خرید بیشتر بروند.
فرآیند بازاریابی :
کارهای بازاریابی در طول روش های منطقی و پیوسته به اجرا می رسد که خود دارای چهار مرحله هستند.
1- ارزیابی و بررسی فرصت های بازار
2- انتخاب بازارهای هدف
3- تهیه و ترکیب عوامل بازاریابی
4- مدیریت بازاریابی
برای انتخاب بازار چه مراحلی را باید طی نمود :
1- بخش بندی بازار
2- هدف گیری بازار
3- تعیین موقعیت بازار
تکنیک های فروش موفق :
بکارگیری چند تکنیک در فروش باعث موفقیت در کار و فروش خواهد شد به کارگیری تکنیک ها فروش باعث افزایش فروش بیشتر به مشتریان موجود و افزایش حجم فروش به مشتریان جدیدتر خواهدگردید.
1- ارتباط با مشتری :
یکی از بزرگترین ویژگی هایی که فروشنده باید در نظر داشته باشد ارتباط با مشتری است به این صورت که فروشنده اگر ارتباط قوی بتواند با مشتری برقرار نماید باعث ثابت ماندن مشتری در فروش خود خواهد شد.
2- مقایسه نکردن با دیگر شرکت ها :
سانجیو ساکسنا مدیر عامل شرکت موفق در رابطه با محصولات خود یک اشتباه را اینگونه بیان نمود، کشاندن رقابت به اولین تماس فروش است. به این صورت زمانی که حرف از رقابت زده شود مشتری به محصولات دیگر رجوع می برد تا درباره آن ها هم پرس جویی نماید.
3- شناسایی مشتریان واقعی :
برای موفق بودن در فروش باید مشتریان شناسایی شود ، تشخیص به موقع مشتریان احتمال موفق شدن افزایش می یابد.
مشتریان واقعی کسانی هستند که توسط محصولات و خدمات فروشنده لازمه های خود را خریداری می نمایند زیرا این نیاز وجود دارد.
مشتری باید مشخص و به صورت روشن بتواند محصول خود را در بازار پیدا نماید و مشکلی نداشته باشد.
مشتری باید هدف مشخصی از محصولات خود داشته باشد و با هزینه کمی نسبت به هدف خود به محصول خود دست پیدا نماید.
4- تشخیص به موقع نیازهای : اکثر مشتریان می خواهند بدانند آیا نیاز محصولش به دست خریدار برآورده می شود یا نه . آن ها دارای تردید هستند و به همین علت به تحقیق می پردازند.
زمانی که با مشتری صحبت می شود ممکن است نیازها مشخص باشد.
اصول بازاریابی و فروش :
هر فعالیتی لازمه آن دانش و آگاهی در زمینه های مختلفی است. یکی از مهم ترین ابزارهایی که مدیر را برای به انجام رساندن کار به آن نیاز دارد. شناسایی اصول بازاریابی و فروش است.
مدیران فروش وظیفه دارند تا تیم ها را درباره چگونگی فروش آموزش دهند و از پیدا کردن مشتریان احتمالی، مدیریت منطقه، رسیدن به اهداف فروش و تهیه مشتری را بر عهده دارند.
وظایف مدیر فروش :
بررسی های بازار شامل اطلاعات بین خریداران و فروشنده است. تحقیقات بازار اولین گام در شناخت مشتری است.
مدیر فروش باید از قبل یک چک لیستی درمورد برنامه ریزی های بازاریابی آماده نماید و آموزش های لازم را به کارشناسان خود درمورد چگونگی جمع آوری اطلاعات بدهد.
- تهیه بانک اطلاعاتی دقیق و دسته بندی شده :
اطلاعاتی را از بازار بدست آورد که پر اهمیت است این گونه اطلاعات باید به صورت هدفمند باشد و به صورت روزانه به روز باشد زیرا اطلاعات از قبل منجر به شکست می گردد.
یک مدیر فروش باید دارنده تمام تجهیزات و نرم افزارها و ... اطلاعات کافی را داشته باشد.
- تجزیه و تحلیل فرصت ها و تهدیدهای بازار :
مدیر فروش باید دارای توانایی بالا باشد و بیشتر اوقات در حال مراقبت کردن از بازار و مشتریان باشد. تغییرات بازار، چگونگی زندگی مردم، تغییرات فرهنگی و اجتماعی و تغییرات تکنولوژی را در نظر داشته باشد.
مدیر باید مهارت این را داشته باشد تا تغییرات را به روز نماید و در زمان و مکان مناسب تصمیمات درست بگیرید.
- طراحی برنامه بازاریابی :
مدیر فروش باید هدف های بازار را بررسی نماید تا انتظارات را برآورده نماید. بازاریابی باید شامل اطلاعات مشخصی باشد. طراحی برنامه بازاریابی بدون اجرا سودی نخواهد داشت وظیفه اصلی مدیر فروش علاوه بر ریختن برنامه های اصولی و عملی بازاریابی کنترل نحوه اجرای برنامه است.
- گرفتن نیروی فروش :
هر سازمانی که به موفقیت می رسد از اندازه هنر و استعداد کارمندان آن سازمان می باشد. اگر بهترین محصول در یک شرکت تولید و ساخته شود ولی کارمندان فروش نتوانند آن ها را به فروش برسانند شرکت برشکست خواهد شد.
یک مدیر فروش باید بداند چه نیروی را استخدام می نماید و چه نیروی را اخراج می نماید و کدام یک از نیروها را به قسمت فروش و بازاریابی واگذار می نماید چه کسی را تنبیه و به چه کسی پاداش می دهد و چه کسی را به پست بالاتری می برد.
- آموزش پرسنل فروش :
کارمندان فروش و بازاریابی که آموزش قبل کار ندیده اند دچار خسارت های مالی به شرکت یا سازمان می شوند و ناراحتی هایی واسه مشتریان به همراه دارد. یک مدیر فروش موفق باید بتواند دانش کافی برای موفقیت خود داشته باشد تا بتواند به کارمندان خود ارایه دهد.
ویژگی مدیران فروش :
- مشتاق به یادگیری و آموزش دادن
- از ارتباط با کارمندان و کمک به دیگران و رشد و موفقیت کارمندان فروش و بازاریابی استقبال نماید.
- دارای ویژگی های اخلاقی و رفتاری منحصر به فرد باشد.
- دارای مهارت بالا در ارتباط برقرار کردن با مسئولان فروش باشد.
- در به وجود آوردن انگیزه و اشتیاق و انتقال انرژی به کارشناسان فروش و بازاریابی توانا باشد.
مخاطبین دوره آموزش مدیریت بازاریابی و فروش :
- مدیران و کارشناسان سازمان ها
- مدیران و مشاوران بازاریابی
- کارشناسان بازاریابی
- و دیگر علاقمندان به یادگیری این دوره
دوره آموزش مدیریت بازاریابی و فروش :
مرکز آموزش مجازی پارس برای تمام علاقمندان به بازاریابی و فروش ، دوره آموزش مدیریت بازاریابی و فروش را ارایه نموده است تا در کار فروش موفق باشند و از سود بالایی برخوردار شوند در پایان آموزش ، پارس به تمامی دانشپذیران مدرک معتبر و گواهینامه مدیریت بازاریابی و فروش اعطا می نماید.