طراحی وب سایت

طراحی وب سایت چیست ؟

در دنیای امروزی با گسترش امکانات دنیای مجازی کمتر شرکت یا حتی شخصی وجود دارد که یک وب سایت نداشته باشد.وب سایتها به گونه ای ویترین کسب و کار هستند و از این نقش مهمی در جذب مشتری و حتی مراحل بعد فروش و ارائه خدمات دارند. پس یقینا مهم است که طراحی وب سایت چگونه باشد؟برای طراحی وب سایت چه چیزهایی را در نظر بگیریم؟در این مقاله به صورت خلاصه به بررسی موضوعات اساسی در طراحی وب سایت می پردازیم.

اکثر مردم تصور نسبتا یکسانی از این عبارت در سر دارند اما در ذهن هر یک از آنها بخشی در طراحی وب سایت پررنگ تر است. مولفه های گوناگونی در طراحی وب سایت نقش دارند. مانند طراحی گرافیکی ظاهری وب سایت ، برنامه نویسی و یا غیره. برخی افراد نوع معماری وب سایت یا همان نوع طبقه بندی و دسترسی اطلاعات سایت را مهم میدانند و برخی دیگر راحتی استفاده از سایت را مهم میدانند. در واقع میتوان طراحی وب سایت را ترکیبی از علم کتابداری ، طراحی گرافیک ، برنامه نویسی ، شبکه ، طراحی واسط کاربری و بسیاری موارد متنوع دیگر دانست. در واقع طراحی وب سایت دارای دامنه ای وسیع و چند بعدی است.

پنج بخش اصلی در طراحی وب وجود دارد:
محتوا :
این بخش شامل اطلاعات و نوع دسته بندی آنهاست. محتوای هر وب سایت توسط ساختار کلی مانند HTML گسترش پیدا میکند.
دید بصری :
این قسمت از وب سایت معمولا توسط HTML , CSS و یا حتی Flash و یا عناصر گرافیکی دیگر ایجاد و گسترش داده میشود. این جنبه یکی از بارزترین بخش های هر وب سایت است اما مهمترین بخش نیست.
فناوری :
درست است که میتوان محتوای وب سایت را توسط HTML و یا CSS گسترش داد اما مشخصا میتواند توسط سایر زبان ها و استانداردهای برنامه نویسی وب نیز گسترش یابد.
جابجایی اطلاعات :
سرعت و قابلیت اطمینان و امنیت از جابجایی اطلاعات در بستر اینترنت بسیار مهم است و به صورت مستقیم با سخت افزار/نرم افزار و معماری شبکه ارتباط دارد.
هدف :
دلیل وجود یک وب سایت. اغلب به این موضوع از جنبه اقتصادی نگاه میشود و یکی از عناصر مهم در طراحی هر وب سایت است. این عنصر با توجه به تصمیمات مدیران سایت جهت داده میشود.

تمامی طراحان وب سایت سعی میکنند تا وب سایت را با دقت طراحی کنند ولی عملیات ساخت وب امری مشکل و تا حدودی پیچیده است. ریزه کاری های فراوانی در این کار وجود دارد و در واقع این کار نیاز به یک تیم متشکل از انواع تخصص ها است. حتی اگر در طراحی ظاهری بسیار حرفه ای باشیم اما از ساختار چیدمان اطلاعات در سایت چیزی ندانیم ، مطمئن باشید کاربران این ساخته زیبا را به هیچ شکلی درک نخواهند کرد. با توجه به این موضوع طراحان و مدیران وب سایت بیشتر زمان خود را صرف تشخیص نیازها و خواسته های بینندگان وب سایت میکنند.
در واقع طراحی یک وب سایت خوب و خوشایند برای کاربران که در عرصه فعلی بتواند در اینترنت دوام بیاورد کار راحتی نیست.
وب سایت های امروزی در اصل همگی از یک مدل برنامه نویسی شبکه که به صورت دو طرفه سرویس دهنده، سرویس گیرنده استفاده میکند ایجاد شده اند :
۱- سمت سرویس دهنده Server Side :
شامل سخت افزار و نرم افزارهای وب و همچنین عناصر برنامه نویسی گوناگون است. این برنامه میتواند یک CGI ساده و یا برنامه پیچیده چند لایه جاوا باشد.
۲- سمت سرویس گیرنده Client Side :
سمت سرویس گیرنده در حقیقت همان مرورگر وب و فناوری های مشابه است. در واقع نرم افزاری که قادر به نمایش و آنالیز اطلاعات سمت سرور برای کاربران باشد. یکی از معروفترین این نرم افزارها Internet Explorer است.
۳- شبکه
شبکه در واقع مجموعه ای از اتصالات گوناگون است که برای تحویل وب سایت به کاربر مجهز شده است.
درک کامل عناصر و جنبه های فنی محیط وب دارای اهمیت زیادی برای تبدیل شدن به یک طراح موفق وب سایت است.

طراحی وب سایت

انواع گوناگون وب سایت
سایت های شرکتی :
به معرفی خدمات شرکت یا موسسه ای خاص می پردازد، این نوع وب سایتها جنبه اطلاع رسانی در مورد محصولات و خدمات خود را دارند.
سایت های شخصی :
وبسایتهایی که این روزها بیشتر شده اند، که افراد جهت معرفی خود و سوابق کاری رو به طراحی وبسایت های شخصی می کنند.
وب سایت های اطلاعاتی :
این سایت ها معمولا اطلاعاتی را در مورد موضوع و یا سازمان خاصی در اختیار کاربران قرار میدهند. این سایت ها در واقع رایجترین نوع سایت در اینترنت هستند.
سایت های تراکنشی :
این نوع سایت ها در واقع جهت هدایت تراکنشها و یا وظایف دیگر استفاده میشوند. سایت های تجارت الکترونیکی E-Commerce در این دسته قرار میگیرند.
سایت های اجتماعی Community :
این سایت ها تسهیلات و امکانات لازم برای ایجاد رابطه بین کاربران سایت را در اختیار آنها قرار میدهند. این سایت ها برای دوست یابی و یا پیدا کردن علایق مشترک نیز استفاده میشوند.
سایت های سرگرمی :
این وب سایت ها بر روی بازی و یا سایر امور سرگرم کننده تمرکز دارند. این سایت ها ممکن است به سایت های اجتماعی نیز متصل باشند.
سایت های تجاری :
افراد و یا سازمان ها برای کسب سود بیشتر اقدام به ایجاد این نوع سایت ها میکنند. این سایت ها معمولا خدمات خود را از طریق تجارت الکترونیک به کاربران عرضه میکنند.
سایت های دولتی :
ایجاد کننده این وب سایت ها سازمان های دولتی هستند و هدف آنها برآورد کردن نیاز های قانونی و یا اجتماعی سازمان است.
سایت های آموزشی :
برخی موسسات آموزشی برای راحتی کار اقدام به راه اندازی وب سایت های آموزش آنلاین میکنند. در این نوع وب سایت ها آموزش و یا برگزاری امتحانات به صورت آنلاین و از راه دور صورت میگیرد
هر رنگ در طراحی وب سایت چه مفهومی دارد؟
رنگ ها می توانند حس های زیادی را منتقل کنند در طراحی یک پروژه خیلی مهم است که بدانید که رنگ ها چه تاثیری می تواند در انتقال پیغام شما داشته باشند.
شما حتما در مورد انتخاب رنگ های سرد و گرم برای رنگ دیوار اتاق یا هنگام استفاده از تن سایه های سرد و گرم در هنگام گریم چهره، شنیده اید.

آیا می دانید که رنگ ها معنای بیشتریبه همراه دارند؟

هر فردی استنباط و احساس مختلفی، از رنگ هایی که در وب سایت های مختلف استفاده می شود دارد. سالها تحقیقات در این زمنیه ثابت کرده است که هر رنگ بیانگر به یک نوع احساسات است و منجربه یک نوع رفتار مشخصی میشود. درک انتخاب رنگ و برداشت ضمنی از آن می تواند ما را در ایجاد طرح های موثر تر و بدون اشتباه در انتخاب رنگ، کمک کند.

رنگ های گرم و سرد
رنگ گرم و سرد در واقع به حسی که از دیدن چرخه رنگ به وجود می آید گفته می شود. رنگ های گرم شامل رنگ های قرمز، زرد نارنجی است . از این رنگ برای دیوار های محیط زندگی و خانه استفاده می شود یا به عنوان رنگ تاکید کننده و نمایش بیشتر رنگ های خنثی ( سفید و مشکی) استفاده می شود

رنگ های سرد مانند آبی، بنفش و سبز است. یک انتخاب متداول در رنگ آمیزی دیوار محل زندگی ، اتاق های خواب برای ایجاد احساس آرامش در فضای خانه به دلیل خصوصیت کاربردی بودن آنها می باشد. از این رنگ ها برای هدایت احساسات و عواطف در وب سایت استفاده می شود.

رنگ های گرم شادابی و راحتی را القا می کنند.این رنگ ها باعث می شوند فضا کوچکتر به نظر برسدزیرا تن رنگ های گرم باعث ایجاد حس راحتی در افراد می شود. رنگ های گرم باعث فعال شدن عکس العمل های مغز می شود و احساس هیجان ، عشق و در بعضی مواقع عصبانیت را القا میکند.

در فضا های خیلی بزرگ استفاده زیاد از رنگ های گرم باعث ابهت فضا می شود و با رنگ های خنثی هم تطابق دارد.

انتخاب رنگ های سرد، جهت آرامش و تسکین ، تا حدی منحصر به فرد است وباعث بزرگ تر به نظر رسیدن فضای موجود می شود. ایرادی که به رنگ های سرد چرخه رنگ میگیرند این است که فضا را سرد تر از آنچه هست نمایش میدهد و باید با فضا های آزاد منطبق شود.(مثل رنگ های سفید یا خنثی موجود در وب سایت).

رنگ های سرد باعث ایجاد اثرات منفعل( غیر فعال) در مغز می شود که باعث ایجاد احساس رضایت، آرامش و عدم فعالیت می شود.

قرمز
قرمز یکی از سه رنگ اولیه است. یکی از قدرتمند ترین و احساسی ترین رنگ هاست . رنگ قرمز احساس شیرینی و بی گناهی را در حین ترکیب با رنگ سفید و ایجاد رنگ صورتی میدهد و وقتی به صورت خالص استفاده می شود تیزی و تندی را القا می کند. با اضافه شدن رنگ مشکی، قرمز احساسات سنگین تری را بیان می کند مثلا عصبانیت یا بیان شدید احساسات.

قرمز به عنوان رنگ اولیه هم در پس زمینه طرح ها و همبه عنوان رنگ تاکید، استفاده می شود . تقریبا در بین رنگ های دیگر بهترین رنگ برای تاکید است.طیف رنگی قرمز می توانند احساس عشق، هیجان، قدرت و رشد و نمو را القا کند .
چکیده خصوصیات رنگ قرمز:

رنگ قرمز روشن برای بیان عشق و لذت.
قرمز تیره برای بیان حس انتقام جویی، عصبانیت همچنین شجاعت و رهبری را القا می کند.
صورتی برای ایجاد فضای رمانتیک و قابلیت های زنانه.
قرمز- قهوه ای تغییر و سقوط را القا می کند.
رنگ سبز یکی دیگر از رنگ های اولیه است .این رنگ یکی از آرامش بخش ترین رنگ ها است که دارای سایه های خنثی است.

سبز تعادل و هارمونی را القا می کند و بعضی اوقات برای شرح طبیعت و ایجاد امید استفاده می شود. سبز کمی روشن تر ( با مقداری زرد) بیشتر شادی آور و نورانی است و می توانند کمی هم حس گرمی رنگ را هم منتقل کند. سبز تیره تر ثبات، امنیت و فراوانی را القا می کند .بیشتر ما را به یاد اسکناس و ثروت می اندازد.

در طرح ها از رنگ سبز در زمینه یا به عنوان رنگ تاکیدیاستفاده می شود. این رنگ یکی از رنگ های مناسب برای چشم انسان است .

لازم است بدانید که که بعضی اوقات پیامد ها عاطفی ناخواسته را با رنگ سبز نشان میدهد مثلا بیماری یا بی تجربگی.

چکیده خصوصیات رنگ سبز:

  • زرد - سبز بیماری و اختلاف را القا می کند.
  • سبز تیره جاه طلبی، کامیابیرا القا می کند.
  • سبز متمایل به آبی سلامتی و ثبات را القا می کند.
  • سبز زیتونی نماد صلح و هارمونیرا القا می کند.

ثبت نام دوره طراحی وب سایت

نظرات و دیدگاه ها

۷ روز هفته ۲۴ ساعته پاسخگوی شما هستیم.
کلیه حقوق مادی و معنوی برای وب سایت مرکز آموزش مجازی پارس محفوظ است.
طراحی و توسعه با توسط تیم IT در پارس