دوره مدیران عامل آژانس های مسافرتی
دوره مدیران عامل آژانس های مسافرتی | آژانس های مسافرتی و گردشگری از جمله مکان هایی هستند که مردم برای تغییر روحیه و سفر کردن به آن ها سر می زنند. این مکان ها از دورههای مصوب سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری بر گرفته شده اند که هدف شان در اصل آموزش مبانی مدیریت امور فنی آژانس ها و دفاتر خدمات مسافرتی می باشد. در واقع مدیر عامل یک آژانس مسافرتی موظف است تا با تأیید سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری، در دفتر یا شرکت خدمات مسافرتی و گردشگری مشغول به کار شده و عده را برای سرعت روند آن و خدمت رسانی به مردم استخدام گرداند. لازم به ذکر است که یک مدیر موفق بایستی در دوره مدیران عامل آژانس های مسافرتی در مجموعه ای معتبر نظیر موسسه آموزش مجازی پارس شرکت نماید و در نهایت آگاهی و رعایت کامل کلیه قوانین و مقررات سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری، در راستای بر آورد اهداف و استراتژی های شرکت فعالیت خویش را آغاز نماید. به علاوه یکی از مهم ترین وظایف مدیر عامل یک آژانس مسافرتی، اجرای انواع تور ها و رضایت خاطر مشتری است، بدین منظور آموزش وی نیز در بازآموزی و ارتقاء سطح کیفی کارکنان دفاتر خدمات مسافرتی و گردشگری نیز تأثیری بسیار زیادی خواهد داشت.
وظایف اصلی مدیران آژانس های مسافرتی
لازم به ذکر است که هر کدام از مدیران برای موفق شدن و رسیدن به اهداف اصلی سازمان خود بایستی در انجام وظایف اصلی خویش کوتاهی نکنند تا کارمندان نیز با نگاه به چشم انداز های روشن سازمان آن ها، تمام تلاش خود را برآورد سازی اهداف شخصی خود و سایر هم تیمی ها انجام می دهند. بهتر است بدانید که یکی از مهم ترین ویژگی های مدیر برنامه ریز بودن اوست که تمامی صاحبن ظران علم مدیریت بر آن اتفاق نظر دارند. برنامه ریزی یکی از اصلی ترین مهارت ها و وظایف مدیریت است که فقدان آن آسیب هایی جدی به پیکره ی سازمان ها وارد می سازد و در صورت وجود این مورد، دست یابی به اهداف اصلی آژانس غیر ممکن نخواهد بود.
- برنامه ریزی
- سازماندهی
- به کار گماردن
- رهبری
- کنترل
ویژگی های یک آژانس هواپیمایی موفق
همان طور که هر مکانی برای توسعه و پیشرفت به مهارت ها و مواردی خاص نیاز دارد، آژانس هواپیمایی نیز از این قاعده مستثنی نیست. برای تبدیل شدن به یک آژانس حرفه ای، معیار های حساسی باید در نظر گرفته شود و مدیر آن از آموزش دوره مدیران عامل آژانس های مسافرتی در مجموعه ای معتبر نظیر موسسه آموزش مجازی پارس بهره مند شده باشد.
-
یک آژانس هواپیمایی موفق بسیار سازمان یافته می باشد
مدیران در آژانس هواپیمایی افرادی هستند که به راحتی می توانند برای تور ها و سایر وظایف برنامه ریزی نمایند. جالب است بدانید آن ها بدون برنامه ریزی و هدف مندی قادر نخواهند بود تا به سرمایه و فروش نسبتا بالا دست پیدا کنند. در ضمن خود مدیر عامل بایستی در نحوه اخذ رزرو و برقراری ارتباط با مشتری حرفه ای باشد و سایر کارمندان را در راستای انجام این کار هدایت کند. در حالت کلی افرادی که در این حیطه مشغول به کار هستند، می بایست توانایی انجام چند کار به صورت همزمان و در نهایت استرس به انجام رسانند.
-
کارمندان آژانس هواپیمایی دارای چشم انداز های روشن هستند
در این شغل یک کارفرما بایستی توانایی مدیریت بالا داشته باشد و با ارائه جریمه و پاداش و برنامه های روزانه، کارمندان خود را به مدیرانی خبره تبدیل نماید زیرا این گونه مشاغل در صورتی به موفقیت های چندان بالایی نائل خواهند شد که، انجام کارهای تیمی را در راستای فعالیت های خود قرار دهند. علاوه بر داشتن چشم انداز های بالا، برنامه ریزی برای تعطیلات و ارائه تور های فوق العاده به ذهنی الهام بخش نیاز دارد. یک کارمند آژانس هواپیمایی باید وقت کافی برای درک نیازهای مشتری صرف کند تا بتواند رضایت آن ها را در نظر بگیرد.
-
مدیران آژانس مسافرتی دارای مهارت های عالی و ناب هستند
لازم به ذکر است که آژانس های هواپیمایی موفق دارای مهارت های ارتباطی عالی و توانایی الهام بخشیدن و نفوذ در افراد می باشند. در این کار، مدیر و کارمندان با افراد بسیاری از قشر های مختلف در ارتباط هستند و این بدان معنی است که کار فرد هرگز یکنواخت نخواهد بود. همچنین یک مدیر موظف است تا در راستای بهبود روند کاری، به کارمندان مهارت های تخصصی را آموزش دهد. این مدیران تنها در صورتی قادر به انجام این کار هستند که موفق به اخذ گواهینامه دوره مدیران عامل آژانس های مسافرتی در موسسه ای معتبر نظیر موسسه آموزش مجازی پارس شده باشند.
-
مدیر عامل ها در آژانس های هواپیمایی، افرادی مبتکر هستند
مدیران، افرادی می باشند که بکار گیرنده هماهنگی منابع به طور موثر و کارآمد برای هدایت انرژی خود در راستای به موفقیت رساندن اهداف سازمان هستند. مدیران بایستی در تمام فعالیت های سازمان نقش پررنگی داشته باشند زیرا تخصص آن ها در بخش های مختلف سازمان بسیار حیاتی قلمداد می شود.
نقش مدیران در آژانس های مسافرتی
سازمان ها از شالوده های اصلی اجتماع امروزی می باشند و مدیریت در آن ها نیز یکی از مهم ترین عامل در حیات، رشد و بالندگی یا نابودی سازمان بر شمرده می شود. آن ها موظف هستند تا وضعیت امروز را به وضعیت مطلوب برسانند. جالب است بدانید که مدیران در آژانس های مسافرتی نقش های متفاوتی را ایفا می کنند که بر حسب شرایط زمانی، مکانی و نوع فعالیت، نقش ها در حال تغییرند. در حالت کلی، آژانس های هواپیمایی باید یک نظام منسجم را تشکیل دهند که شامل کارمندان توانا و مهارت های بالا است که با ویژگی دانش پذیر بودن قادر خواهند بود با شکوفایی استعداد ها به سمت دستیابی به اهداف تعیین شده در کسب و کار پیش بروند. لازم به ذکر است که این تلاش بسیار چالش برانگیز می باشد زیرا مدیران هستند که کنترل کننده شرایط در آژانس هستند و تمامی اقدامات از بزرگ تا کوچک را تحت کنترل خویش قرار دهند.
مراحل کلی اجرای تور در آژانس های مسافرتی
هر کدم از آژانس های مسافرتی در راستای اجرای تور های خارجی و داخلی قدم بر می دارند که یکی از این تور ها به منظور گردشگری ارائه شده است. حال می خواهد مقصد داخل و یا خارج باشد. بدین صورت مدیران موظف هستند تا با ارائه خدمات و امکانات، رضایت مشتری و همچنین فروش تور ها را به همراه داشته باشد.
- ارائه وسیله نقلیه مناسب
- مراسم استقبال و بدرقه و ترانسفر رفت و برگشت در مقصد تور
- اقامت به غیر از تورهای یکروزه
- راهنمای تور و اجرای گشت شهری
- ارائه خدمات برای ورودی اماکن مورد بازدید
- تهیه بیمه مسافرتی
- ارائه برنامه سفر
مسئولیت های کارمندان در آژانس مسافرتی
در کنار بیان وظایف و مسئولیت های مدیریت یک آژانس مسافرتی، بهتر است با مسئولیت های کارمندان این شغل نیز آشنا شوید. لازم به ذکر است که ارائه اطلاعات لازم و کمک به مشتریان در یافتن و برنامه ریزی سفرهای مناسب با شرایط آن ها و بر اساس امکانات در نظر گرفته شده برای تعطیلات و همچنین سفرهای کاری، از جمله مهم ترین وظیفه های یک کارمند آژانس مسافرتی است.
- توضیح کامل شرایط و امکانات برنامه های مسافرتی انتخاب شده توسط مشتری به وی
- رزرو برنامه های مسافرتی با استفاده از سیستم کامپیوتری
- دریافت مبلغ پیش پرداخت برای رزرو کردن
- دادن اطلاع به مشتری پس از رسیدن بلیط ها و دریافت بقیه هزینه از وی
- اطلاع رسانی در خصوص هرگونه تغییرات احتمالی از جمله پروازهای لغو شده و یا موارد جایگزین شده
دانش و مهارت مورد نیاز کارمندان آژانس مسافرتی
همان طور که در قسمت های قبلی گفته شد، اخذ مدرک مدیران عامل آژانس های مسافرتی یکی از اولویت های مدیریت این شرکت ها می باشد. زیرا آن ها با داشتن این مدرک قادر خواهند بود تا دانش و مهارت مورد نیاز کارمند خود را تامین کنند و فروش تور را به حداکثر برسانند.
- بالا بودن مهارت فروشندگی و جذب مشتری
- افزایش مهارت های سازماندهی و برنامه ریزی
- تقویت مهارت های ارتباطی قوی به صورت حضوری و تلفنی
- بالا بودن قدرت بیان و خوشرویی
- توانایی تحمل فشار کاری زیاد و داشتن صبر و حوصله
- بالا بودن توان کار با کامپیوتر و اینترنت برای استفاده از نرم افزارهای مرتبط و کسب اطلاعات لازم
- داشتن علاقه زیاد به سفر و گردشگری
- آشنایی نسبی با دانش جغرافیایی، تاریخ و روانشناسی افراد در نتیجه فروش بیشتر
- شناخت نسبی مقصد تورهای داخلی و خارجی (شهرها، کشورها و…)
- بالا بودن توانایی انجام کار تیمی
- داشتن ظاهری آراسته، مهم ترین اصل
آینده شغلی کارمندان در آژانس مسافرتی
درست است که عملکرد کارفرما و نحوه مدیریت وی در افزایش سود و بالا بردن نرخ درآمد تاثیر گذار است، اما وجود کارمندان و منابع انسانی حرفه ای جزیی از الزامات رسیدن به موفقیت است. لازم به ذکر است که یک فرد زمانی که در یک آژانس مسافرتی استخدام گردد قادر خواهد بود تا در انواع آژانس های مسافرتی اعم از کوچک و بزرگ فعالیت کند. همچنین با کسب تجربه بیشتر می تواند به سمت های مدیریتی و نظارتی مانند مدیر تورها، مدیر آژانس و سایر ارتقا پیدا کند. همچنین وی پس از دریافت مدارک و گواهینامه های متناسب با موقعیت شغلی، قادر خواهد بود تا یک آژانس مسافرتی راه اندازی کند.