مرمتگر آثار تاریخی- فرهنگی

دوره آموزشی مرمتگر آثار تاریخی- فرهنگی


نمایشی آثار باستانی چیست  میراث فرهنگی و یا آثار باستانی به تمامی آثار بر جا مانده از گذشته و گذشتگان گفته می شود که دارای ارزش خاص فرهنگی ، هنری باشد . این آثار می تواند مشتمل برآثار ملموس و ناملموس باشد که می توان از آثار ملموس آن ، به بناهای باستانی و از آثار ناملموس ، به آداب و رسوم و فرهنگ گذشتگان اشاره کرد که امروزه سعی بر نگهداری و حفظ آن دارند. آثار باستانی در هر کشور منحصر به فرد ، ارزشمند و در میان نسل ها از جایگاه ویژه ای بر خوردار است . چیز های کوچک و قابل جابجا شدن از...

توضیحات بیشتر...

توضیحات


نمایشی آثار باستانی چیست 

میراث فرهنگی و یا آثار باستانی به تمامی آثار بر جا مانده از گذشته و گذشتگان گفته می شود که دارای ارزش خاص فرهنگی ، هنری باشد . این آثار می تواند مشتمل برآثار ملموس و ناملموس باشد که می توان از آثار ملموس آن ، به بناهای باستانی و از آثار ناملموس ، به آداب و رسوم و فرهنگ گذشتگان اشاره کرد که امروزه سعی بر نگهداری و حفظ آن دارند. آثار باستانی در هر کشور منحصر به فرد ، ارزشمند و در میان نسل ها از جایگاه ویژه ای بر خوردار است . چیز های کوچک و قابل جابجا شدن از جمله آثار هنری و شاهکارهای بر جامانده از قرون گذشته در گالری های هنری و موزه ها جمع آوری می شوند و این در حالیست که بناهای باستانی و آثار تاریخی باستانی ،مجموعا میراث فرهنگی یک کشور نامیده می شوند .  

میراث فرهنگی در مطالعه ی تاریخ بشر و آداب و فرهنگ گذشتگان بسیار پر اهمیت و ضروری می باشد . حفظ و نگهداری آثار فرهنگی نیاز ها و آداب و رسوم پیشینیان را باز گو کرده و به نسل های بعد انتقال می دهد . از جهت دیگر نگهداری و مرمت آثار تاریخی می تواند به گواهی بر خاطرات و نوشته های گذشتگان باشد . امروزه با گسترش علم و تکنولوژی با روش های کامپیوتری با دقت و ظرافت خاصی شکل اولیه ی آثار اکتشافی بدست آورده می شود و اطلاعات بسیاری از نحوه ی زندگی و آداب وسنن گذشتگان ترسیم می شود . 

متاسفانه امروزه بیشترین خطری که آثارباستانی و تاریخی را تهدید می کند از سمت گردشگران می باشد. مواردی مثل دست زدن به آثار هنری و باستانی ، نور تابانده شده بر آنها جهت دید واضح و دیگر مواردی از قبیل شناساندن و تفهیم نوع و چگونگی آثار ، همه و همه دست به دست هم باعث نابودی سریعتر این آثار شده و نیاز به مرمت را در خود آشکار می سازند . در واقع این خطرات ، تمامی آثار تاریخی را مشمول دگرگونی پیوسته و مداوم می کند . بنابراین آنچه که خواهان ثبات و حفاظت از آن می باشیم با سرعت در حال تغییر و دگرگونیست و هرگز به شکل اولیه باقی نخواهد ماند . 

دگرگونی و تغییر مشابهی نیز در ارزش آثار نزد هر نسل و پیوند آن با گذشته وجود دارد . آنچه که برای یک نسل میراث فرهنگی تلقی می شود ممکن است به وسیله ی نسل بعدی حذف شود. 


گونه های میراث فرهنگی 

اموال فرهنگی در بر گیرنده ی آثار باستانی فیزیکی و یا ملموس هستند مانند آثار باستانی ، کتاب ها ، مجسمه ها ، کتاب های باقی مانده از گذشتگان ، آثار هنری و دیگر مواردی که گمان می رود برای آیندگان مفید و ارزشمند باشد . این اموال شامل مواردیست که از نظر باستان شناسی ، فناوری ، علوم و یا معماری برای یک فرهنگ مهم و با اهمیت است . میراث مادی شامل موارد منقول (به آسانی قابل جا بجایی است ) و غیرمنقول ( قابل انتقال به مکان دیگر نیست ) می باشد .در گذشته و در قوانین وضع شده در کشور های مختلف میان میراث منقول و غیر منقول فرق بسیاری بود و ارزش های تاریخی و توجهات بیشتر به سمت اشیای عتیقه ، آثار تاریخی و کارهای هنری معطوف بود . لیکن در سال های اخیر اهل فن ، تمایل زیادی به یکپارچه سازی تمامی وجوه میراث فرهنگی نشان داده اند . 

انواع رشته ها و جنبه های حفظ میراث ملموس عبارتند از : 

  • حفظ و مرمت آثار 
  • بایگانی شناسی
  • حفاظت هنری 
  • حفاظت فیلم 
  • حفاظت دیجیتال 
  • حفاظت گرامافون 
  • حفاظت معماری 

میراث معنوی و یا میراث غیر ملموس بخش مهم فرهنگ هر جامعه را تشکیل می دهد .تمامی آثار فرهنگی بر جای مانده از فرهنگ های مختلف معرف آداب و سنن و فرهنگ معنوی حاکم بر آن جوامع می باشد . میراث طبیعی نیز یکی از جنبه های میراث فرهنگی به شمار میرود 


اهمیت آثار باستانی 

میراث فرهنگی شامل تمامی آثار باقیمانده از گذشته می باشد که نشانگر حرکت و تحول انسان در طول تاریخ بوده و با درک و شناخت آثار فرهنگی زمینه ی شناخت هویت و ارزش های یک جامعه میسر می گردد.  انسان ها از زمانی که توانستند تمامی اتفاقات را در ذهن خود به یاد بسپارند و از همان تجربه ها به صورت روزمره استفاده کنند ، همان تجربه ها نزد انسان ها ارزش خاصی پیدا کرد ، چرا که با مشقت و تلاش بسیاری همراه بود و از یک نسل به نسل دیگر انتقال پیدا می کرد و گاها بعضی از اینگونه تجربه ها حاصل تلاش یک نسل بوده است .  

طبیعتا بسیاری از آثار باقی مانده از گذشتگان حاصل تجربه هایی خاص بوده و از این حیث بسیار ارزشمند می باشند . از این طریق زمینه های عبرت و یاد گیری برای بسیاری از انسان ها فراهم می شود . بنابراین توجه به اشیا و آثار بر جای مانده از گذشتگان ذاتا در انسان ها وجود دارد ، به همین دلیل همیشه سعی بر این شده که از این آثار به بنحوی حفاظت و نگهداری شود میراث فرهنگی و آثار باستانی هر کشور در واقع آیینه ی جان ، افکار ، اندیشه و معنویت آن جامعه بوده که گاها در معرض نابودی و بی توجهی قرار می گیرد . آنچه در این بین اهمیت دارد ، آگاه سازی مردم نسبت به آثار باستانی ارزشمند و برنامه ریزی های مناسب و دقیق فرهنگی و عمرانی در جهت حفظ و نگهداری از آنهاست . 

اگرچه حفاظت از میراث فرهنگی ، وجه ای جهانی یافته است و نهادهای جهانی و در سطح بین الملل با تشکیل ستادها و انجمن های ویژه برای حفاظت و نگهداری از این میراث می کوشند اما بدون شک امروزه ملت ها و قوم های مختلف برای تبادل اطلاعات و گفتگو و هم اندیشی نیازمند شناخت کامل از یکدیگر می باشند ، به این دلیل شناخت میراث فرهنگی ، آثار باستانی و ... از مهم ترین ابزارهای این تبادل نظرهاست .  میراث تمدن هر سرزمین نقش دریچه ای گشوده به روحیات ،آداب و سنن ساکنین آن دیار بوده و نقش ویژه ای در این میان بازی می کند . از هر دریچه ای که به فرهنگ ملل مختلف بنگریم ، یک پیام کاملا واضح و شفاف دریافت می کنیم "آینده متعلق به ملتیست که گذشته ی خود را می شناسد "

میراث فرهنگی هر کشورنشانگرهویت فرهنگی ، اعتقادی، سیاسی ،نوع نگرش آنها به زندگی و چگونگی زندگی آنها می باشد . هر ملتی نسبت به مستندات تاریخی و فرهنگی به جا مانده از پیشینیان خود دارای هویت ، اصالت وارزش تاریخی بوده و می تواند به همان نسبت ابراز وجود کند. اینجاست که به حفظ و نگهداری آثار باستانی و مرمت اینگونه آثار پی می بریم . 


آشنایی با مرمتگر آثار تاریخی و فرهنگی 


مرمت معماری ، شاخه ای از علم معماری می باشد که بر پایه ی اصول شناخت و مطالعه ی بناها و بافت های تاریخی ،آثار باستانی و ... به ترمیم و مرمت دوباره ی آثار پرداخته و در واقع احیای فضاهای باستانی وتاریخی را در بر می گیرد . این هنر شاخه ای از علم معماری بوده که ترکیبی از دانش ، مهندسی ، تکنولوژی و هنر می باشد که مشتمل بر شکل ها و سطوح مختلفی از تحقیق و پژوهش در مورد هنر و معماری می باشد و در مقیاس و حالتهای گوناگون می توان آنرا تعریف کرد. مرمت واژه ای کلی و مشخص، مداخله ی فنی و عملی می باشد که به منظور تضمین و نگهداری و همچنین تداوم زمانی یک اثر هنری انجام می شود . 
 

دوره ی آشنایی با مرمتگر تاریخی 

دوره ی آشنایی با مرمتگر تاریخی دوره ای کاملا کاربردی می باشد . تنوع و تعدد بناهای تاریخی و آثار باستانی و افزایش سطح کیفی توان اجرایی در زمینه ی مرمت آثار باستانی ، بیانگر ضرورت تربیت و تعلیم متخصصین حفاظت و مرمت آثار باستانی می باشد . دانشپذیران این رشته نقش به سزایی در تهیه ی طرح های مرمتی بناها وآثار باستانی ایفا می کنند و می توانند در اداره و تکمیل پرسنل کارگاه مرمت و یا پروژه های طرح های مرمتی شرکت کنند . 

از آنجایی که مرمت ، حفاظت و احیای آثار باستانی هر کشور ضرورتی خاص دارد ، مرمتگران و معمارانی که در این زمینه مهارت دارند باید اشراف و تسلط لازم بر ابعاد تخصصی و تکنیک های امروزی حرفه ی خود داشته باشند . 

از این رو مرکز آموزش مجازی پارس اقدام به بر گزاری دوره های آموزش آشنایی با مرمتگر آثار تاریخی نموده است . این مرکز ضمن اعطای مدرک معتبر دوره ، کلیه ی اطلاعات ، دانش و تخصص در این زمینه را در اختیار دانش پذیران قرار می دهد و دریچه ی روشنی به سمت حفظ و نگهداری از آثار باستانی می گشاید . مرکز آموزش مجازی پارس ، ارایه دهنده ی دوره ی آشنایی با مرمتگر آثار تاریخی در قالب بسته های آموزشی و آنلاین بوده که امکان شرکت در این کلاسها برای تمامی اقشار علاقمند و شاغل در این رشته فراهم گردیده است . 
 

برگزارکننده: مرکز آموزش مجازی پارس
ثبت نام و افزودن گواهینامه ها

سرفصل بسته ی آموزشی

به دلیل تطابق با دانش به روز و مورد تایید استانداردهای جهانی، امکان بروز رسانی و تغییر سرفصل ها وجود دارد.

فصل اول

  • حفاظت و مرمت آثار تاريخي (منقول)
  • درحين كاوش
  • نحوه برنامه ريزي حفاظتي قبل از اقدام به حفاري
  • اطلاعات فرهنگي و تاريخي محل حفاري
  • انواع فعل و انفعالات شيميايي آثار مدفون شده و نحوه ي به حداقل  رساني آنها
  • مستند نگاري

فصل دوم

  • حفاظت و مرمت آثار تاريخي
  • در حين كاوش
  • توجه به ميراث فرهنگي و دقت در حفاظت و مرمت          
  • نحوه برنامه ريزي بر اساس شرايط اقليمي
  • روش وضعيت سنجي آثار در زير خاك و خارج از آن
  • فرآيند تثبيت، كاهش و افزايش رطوبت نسبي در حفاري
  • شيوه هاي صحيح نگهداري و حفاظت از آثار غير منقول به دست آمده  از حفاري
  • نحوه مديريت حفاظتي در حين كاوش

فصل سوم

  • حفاظت و مرمت آثار تاريخي
  • فرهنگي بعد از كاوش در موزه ها
  • مراكز ميراث فرهنگي
  • نحوه انجام مطالعات تاريخي و مطالعات تطبيقي
  • نحوه انجام مطالعه فن شناسي و تفکيك ساخت آثار          
  • معرفي عوامل آسيب رسان و نوع آسيب ايجاد شده           
  • نحوه امکان سنجي روش هاي مرمت مناسب
  • روش هاي حفاظت و نگهداري پس از مرمت

فصل چهارم

  • فن شناسي آثار تاريخي
  • جنسيت هاي مختلف (منقول غيرمنقول)
  • تکنيك ساخت آثار مختلف
  • نحوه دستيابي به نوع مواد و عناصر تشکيل دهنده آثار
  • نقوش به كار رفته در تزئينات اثر
  • مواد جايگزين براي قسمت هاي كمبود و تخريب شده در مرمت آثار

مجوزات

مرمتگر آثار تاریخی- فرهنگی

۷ روز هفته ۲۴ ساعته پاسخگوی شما هستیم.
کلیه حقوق مادی و معنوی برای وب سایت مرکز آموزش مجازی پارس محفوظ است.
طراحی و توسعه با توسط تیم IT در پارس