تاریخچه ی پیدایش موسیقی
چگونگی و تاریخچه ی پیدایش موسیقی مقوله ایست که در مورد آن اختلاف زیادی بین محققین وجود دارد . اما انچه مسلم به نظر میرسد اینست که بشر قبل از یادگیری زبان و تکلم و صوت ، کمابیش با موسیقی آشنا بوده است زیرا کلیه ی آواها و صداهایی که از حنجره ی هر انسان بیرون می آمد ، اولین گام در ظهور موسیقی و پیدایش آن بود .
موسیقی در بین انسان های نخستین ، جنبه ی روحانی و نیایشی داشت و هنگامیکه موسیقی حالت ریتمیک و قالب ترکیب به خود گرفت ، باز هم به منظور نیایش و ستایش خ...
چگونگی و تاریخچه ی پیدایش موسیقی مقوله ایست که در مورد آن اختلاف زیادی بین محققین وجود دارد . اما انچه مسلم به نظر میرسد اینست که بشر قبل از یادگیری زبان و تکلم و صوت ، کمابیش با موسیقی آشنا بوده است زیرا کلیه ی آواها و صداهایی که از حنجره ی هر انسان بیرون می آمد ، اولین گام در ظهور موسیقی و پیدایش آن بود . موسیقی در بین انسان های نخستین ، جنبه ی روحانی و نیایشی داشت و هنگامیکه موسیقی حالت ریتمیک و قالب ترکیب به خود گرفت ، باز هم به منظور نیایش و ستایش خدایان به کار گرفته شد . از آن زمان موسیقی همواره مسیر کمال را پیمود و کلیه ی مراسم مذهبی ، مناسبتی ، شادی و .. را تحت الشعاع خود قرار داد تا زمانیکه توسط فیثاغورث با قوانین ریاضی آمیخته شد و اصول و قواعد خاص خود را پیدا کرد و کلا فرکانس ها و نوسانات ایجاد شده ی آن فرمول خاصی پیدا کرد . از ان زمان به بعد با پیروی از اصول اولیه ی موسیقی همواره آلات موسیقی خاصی ساخته شده که هر کدام فرکانس های خاص خود را داشته و به نوبه خود گوش را نوازش می دهند . آلات موسیقی نیز در ابتدا از استخوان ، پوست ،روده ی حیوانات و تارهای گیاهی ساخته می شد که رفته رفته جای خود را به سیم های صنعتی سپرد .
ریتم در موسیقی
یکی از عناصر مهم در موسیقی ریتم می باشد . ریتم و یادگیری آن برای تمام افرادی که قصد یادگیری موسیقی و یا ادامه ی آن به صورت حرفه ای را دارند بسیار مهم و ضروری می باشد . ریتم موسیقی ، مهمترین جز موسیقی می باشد ، که وجود آن باعث جلوراندن آهنگ ها و ادامه ی آن شده و آهنگسازان حرفه ای را از آماتور جدا می سازد . میتوان ادعا کرد که بدون ریتم موسیقی به وجود نمی آید ، ممکن است که این سوال به ذهن شما خطور کند که آنچه باعث ایجاد موسیقی و آهنگ می شود نتها هستند اما این موضوع صحیح نمی باشد .با وجود ریتم تنها به وسیله ی ایجاد صدا نیاز هست تا بتوان قطعه ی موسیقی زیبایی نواخت .
سلفژ چیست
سلفژ در موسیقی نوعی تکنیک آموزشی در آوازخوانی می باشد که به وسیله ی آن هرنت موسیقی با سیلاب خاص خودش که سیلاب سلفژ نامیده می شود ، خوانده می شود . هفت سیلاب سلفژ عبارتند از : دو ، ر، می ، فا ،سل ، لا ، سی به عبارت دیگر سلفژ به خواندن تعدادی از نتها به شکل پی در پی و پشت سرهم ، با اعمال قواعد خاص نتها و سکوتها گفته می شود . مهمترین اصل یادگیری نتها ، پی بردن به ارزش زمانی هر نت و در کنار آن ارزش زمانی هر سکوت می باشد . به طور کلی سلفژ در موسیقی به نوشتن و خواندن نتهای موسیقی گفته می شود که اغلب با آموزش های تئوریک همراه می باشد . سه عنصر اساسی در سلفژ وجود دارد که عبارتند از : صدا خوانی ، وزن خوانی و دیکته موسیقی. تمامی نوازندگان ف موسیقی دانها ، اهنگسازها و .... باید تسلط کافی بر روی این عناصر داشته باشند .
اصطلاحات موسیقی
برای تمامی افراد علاقمند به آموختن موسیقی در سطوح حرفه ای لازم است که با اصطلاحات کاربردی و رایج موسیقی کاملا آشنا بوده و تسلط کافی بر آن داشته باشند . در واقع نتخوانی بدون آشنایی با اصطلاحات خاص موسیقی امکان پذیر نبوده و عملا غیر ممکن خواهد بود .
در راستای تعلیم و آموزش علاقمندان به موسیقی و عناصر اصلی آن ، مرکز آموزش مجازی پارس اقدام به برگزاری دوره تئوری موسیقی در قالب بسته های پستی و آنلاین نموده است . این مرکز با ارایه دوره آموزشی تئوری موسیقی ، کلیه ی اصول و پایه های اولیه ی موسیقی ، روش های نت خوانی ، سلفژ ، اصطلاحات موسیقی ، ریتم ،شناخت انواع سازهای موسیقی و .... را به فراگیران دوره و علاقمندان آموزش داده و آنها را مستعد ورود به دنیای موسیقی می نماید. مرکز آموزش مجازی پارس ، با ارایه ی مطالب آموزشی جامع و به روز به صورت آنلاین ، بر سطح اطلاعات و آگاهی موسیقیایی دانش پذیران افزوده وضمن صرفه جویی در زمان و هزینه ، زمینه شرکت کلیه ی افراد اعم از شاغل و غیر شاغل را فراهم می نماید. این مرکز ، بعد از اتمام دوره مدرک و یا گواهینامه ی تئوری موسیقی را نیز به دانشپذیران اعطا خواهد نمود . .
موسیقی پاپ
موسیقی پاپ در معنای لفظ به لفظ آن به معنی موسیقی رایج و عامه پسند می باشد که از واژه ی انگلیسی (popular) آمده است و در واقع سبکی از موسیقی عامه پسند و متداول می باشد . این سبک موسیقی معمولا در مقابل سبک کلاسیک موسیقی قرار گرفته و متمایز از آنها می باشد . پاپ در صنعت موسیقی معمولا به موسیقی اطلاق می شود که به شکل تجاری با هدف تولید سود مالی تهیه می شود . مطابق با تعریف سایمون فریت در مورد موسیقی پاپ ، جامعه شناس و منتقد موسیقی ، این نوع موسیقی را بیشتر جز یک صنعت به شمار می آورد تا هنر . البته میتوان آنرا در ابعاد زیبایی شناسی ، بازار ، تولید هم معنا کرد . در واقع موسیقی پاپ طوری برنامه ریزی شده که برای همگان جذابیت داشته باشد . . منشا آن منبع مشخصی نیست و سلیقه ی خاصی را اعمال نمی کند .
موسیقی کلاسیک
کلمه کلاسیک از واژه ی لاتین ( CLASIOUS) به معنای پرشکوه و شاهانه گرفته شده است . موسیقی کلاسیک واژه ایست که به موسیقی هنری غرب نسبت داده می شده است .این نام گزاری بر حسب معیار خاصی نبوده و کوشش های زیادی صورت گرفته که مبنای نامگزاری این نوع موسیقی دریافته شود . معمولا زمان پیدایش این نوع موسیقی از سده های میانی می باشد . نام موسیقی کلاسیک معمولا به دوره ای از موسیقی اطلاق شده اما از طرف دیگر واژه ی کلاسیک در اکثر دوره های مختلف موسیقی به کار رفته و تکرار شده است . یکی از قدمهای مشخصی که به سمت موسیقی کلاسیک برداشته شد ، رهایی موسیقی از قیود و تقلید و... بود که نهایتا منجر به دیده شدن اصل موسیقی شد . در موسیقی نوع کلاسیک ، تمامی جنبه های افراطی و خارق العاده کنار گذاشته شده و تاکید بیشتری روی کمال و شکوه و تمامیت و سادگی می شود . بارز ترین ویژگی آغاز موسیقی کلاسیک ، در حد امکان ساده کردن فریم های آن می باشد . در موسیقی دوره ی کلاسیک ، ملودیها به عنوان یک عنصر اساسی در متن موسیقی جلوه گر شده است .